Söndag

Just nu sitter jag i soffan och äter godis, tycker jag förtjänar det efter att ha ridit 5 hästar idag. Jag började med att rida två av travhästarna, Vickan och T. Båda två red jag bakom pappa och Madde när dom körde intervaller i backen och båda gick väl bra. 
 
Efter lunch for jag ut och red Coressa en sväng runt berget, jag tog dressyrsadeln och det gick faktiskt bra. Hon kändes lite piggare idag än igår men i slutet blev det soppatorsk, men hon gick bra iallafall! Efter att jag hade ridit hon så kom Sandra och hämtade mig och då red jag ut Emma med henne. Dom hade bytt bett på henne sen förra gången jag red henne och det var verkligen stor skillnad på henne. Jag ska troligtvis åka och rida henne imorgon också så det blir kul!
 
När jag kom tillbaka till stallet for jag ut och skrittade Tristan en liten kort sväng barbacka. Det gick bra även om han var lite tittig. 
 



Min och Olles tid tillsammans del 8

DEL 1,  DEL 2,  DEL 3,  DEL 4,  DEL 5,  DEL 6,  DEL 7
 
När vi fick börja trava var Olle väldigt fin och på plats. Men så fort jag försökte galoppera så blev han helt crazy och bara for runt, bockade och slängde sig. Han fick näästan av mig. Jag blir aldrig rädd, men riktigt arg. Hatar när han gör så. Men efter någon månad började han lugna ner sig och det var då det vände på allvar.
 
Helt plötsligt kunde jag rida helt kontrollerat på tygeln i alla gångarter. Och det höll i sig! Jag satt och log hela tiden. Så fint gick han aldrig på dressyrträningarna haha. Allt kändes iallafall jättebra! Musklerna började komma tillbaka och han har aldrig haft en så snygg överlinje förrut!
 
Vi började fara in till hippo och då fick Olle komma in i ett ridhus för första gången på hela 7 månader. I början var han väldigt spänd och springig. Alltid när vi kom hem så svällde senan upp jättesnabbt så fort jag tog av skydden. Vi provade att ta bot skydden och rida utan och då var det inga problem, sen dess har han inte haft skydden på sig.
 
FIlmer från våra första språng, glädjetårar efteråt säger jag bara.
 
 
 
 Vi fortsatte bygga på ridningen mer och mer. Många mikropauser för att syresätta musklerna och hela tiden tänka på att inte belasta senan onödigt mycket. Inte så många volter och inga tvära svängar. Olle skötte sig oftast bara bra och det gick bättre och bättre. Även om han flippade ur någon gång när vi var inne och hoppade studs haha. 
 
Några hoppfilmer från februari/mars. Jag ser en sjukt stor skillnad både i hur jag rider och hur Olle hoppar. Vill bara skratta åt de två första filmerna, men ingen av oss hade egentligen hoppat på jättelänge så vi var riktigt ringrostiga. Men på den sista filmen började vi hitta tillbaka igen!
 
 
 
 
Den sista delen kommer imorgon!



Ställt om klockan

Hatar att ställa om klockan till sommartid. Tur att det är lov så att jag slipper gå til skolan imorgon!
 
Idag ska jag satsa på att läsa i min engelska bok, kolla resultat från Sundsvall och hippo på equipe och sen ska Olle skrittas också. Kanske tar med kameran och fotar honom lite om jag kommer ihåg den. Vi får se!
 



God morgon

Jag har nyss ridit Vickan bakom pappa och Madde när dom körde. Vi värmde upp runt slingorna och sen ett par intervaller i backen. Det var lite jobbigt men det är bita ihop för alldeles strax ska jag ut och rida T.

Senare vet jag inte vad som händer, kanske far ut en sväng med Coressa och Tristan senare.




Dålig uppdatering

Jag har inte kunnat uppdatera sen i morse, men så är det ibland. Olle skrittades barbacka idag också, det blir nog bara skritt för honom imorgon också. Skrittveckor ärr aalldrig fel och speciellt inte för en ponny som har haft en senskada. Han har skrittat i 5 månader så en vecka lär han inte dö av.
 
Juste, vi var på travshoppen och köpte en väst. Hittade en som satt ganska bra även om jag inte är helt nöjd. Dom hade inte så mycket inne, men det duger :)
 
Nu ska jag sätta mig och skriva klart våran tid tillsammans som nog kommer imorgon!
 
Gammal bild på min lilla körv<3
 



30 mars

Idag har jag precis som igår haft fullt upp, har varit igång sen halv 8 imorse med att mocka några boxar och sen har jag även ridit 4 stycken hästar. 
 
Jag började med att rida Coressa, ett arabsto som är 4 år tror jag. Hon fick gå runt slingorna och det gick väl bra. Jag red henne i alla gångarter men hon har inte sån jättebra kondition så hon blev lite trött mot slutet. Efter att jag hade ridit Coressa så red jag Inter. Han fick bara gå lite lugnt runt två utav slingorna och sedan 1 vända i backen. Han var som förra gången jag red han ganska pigg men ändå snäll. 
 
Efter det så red jag Linuz runt berget 2 varv, det gick bra och han var som vanligt fin och snäll. Det enda var väl att han var lite seg bitvis så vi båda blev lite trötta mot slutet. Avslutade med att skritta en sväng på Tristan barbacka och det gick bra, lät han bara lunka på så det var inga konstigheter! :)
 
Bild på Coressa från idag



Glad påsk!

God morgon alla! Idag vet jag inte riktigt vad som händer, tror att jag och mamma ska fara ut till travet och kolla på en ny väst åt mig. Jag har haft samma sen jag red b-ponny och nu har jag äntligen vuxit ur den. Ikväll ärvi bjudna på mat igen hos Fridas familj.
 
Olle ska också bli riden någon gång under dagen, kanske lägger in lite trav idag men vi får se!
 
Glad påsk!
 
Bara för att den här va hur ful som helst



På travet

Dagen har gått ganska fort då jag har haft fullt upp hela dagen. Men som Agnes skrev förut så tillbringade jag halva dagen med henne på hippo. Efter att vi hade ätit och kollat på halva 120 klassen åkte jag till stallet och fixade allt där innan jag sedan åkte hem och packade alla mina saker.

Nu under kvällen har jag varit med mamma och några andra på travrestaurangen och ätit där. Och nu har jag ganska nyligen landat i stallet så nu väntar jag bara på att travet ska ta slut så vi kan åka!




Vi drar till fjällen, fest hela kvällen!

Nu är jag hemma efter att ha tillbringat en stor del av dagen med Linda på tävlingarna. Vi kollade på tävlingarna, åt, var på ab nian och pratade om allt möjligt. Efter det fortsatte jag mot håkmark. Olle fick sin skrittur och lunkade på utan konstigheter.
 
Nu måste jag börja göra mig iordning eftersom vi är bjudna till Bellans familj på middag ikväll!
 
Här kommer två fula mobilbilder haha...
 
 
 



Ett snabbt inlägg

Nu ska jag snart börja rulla mot hippo för att kolla på deras tävlingar. Efter det ska Olle skrittas och på kvällen ska vi äta hon Bellans familj. Nu vet nu vad jag har för mig idag!
 



Långfredag

God morgon, lite senare ska jag och mamma åka till hippo och kolla en liten stund på storhästtävlingarna innan jag sen åker till stallet. I stallet ska jag packa allt som Tristan ska ha med sig till Boden, har inte börjat än så det blir väl nästan det första jag måste göra. 
 
Ikväll är det trav så då måste jag vara där hela kvällen eftersom vi åker upp till Boden efter travet, vilket kommer bli vid 10 tiden kanske så vi kommer vara framme i natt någon gång antar jag. Uppdateringen från min sida kommer alltså inte vara bra idag! 
 
 



Överträffat mig själv

Drog en spontanare och for ut och sprang nu på kvällen. Klättrade i princip på väggarna och var i desperat behov av något att göra. Det var sjukt halt och mörkt, men bättre än inget. Nu blir det en dusch och engelska boken resten av kvällen. Vi ska ha läst ut den efter lovet och jag har knappt börjat.
 
Annars har jag varit i stallet, red en liten upptäcksfärd i byn men vände om då jag insåg att jag höll på att rida vilse. Var ute i 75 min utan att träffa en enda skoter och då sken solen. Måste vara nytt rekord i håkmark!
 
41 dagar kvar, helt sjukt verkligen!
 



Äntligen lov

Började dagen med ett tandläkarbesök imorse, skrapade bara lite tandsten så det gick ganska fort. Åkte till skolan efter det och hade tre lektioner, varav ett prov. Har ingen aning om hur det gick men jag hoppas på det bästa iallafall! 
 
Efter skolan for jag till stallet.Tristan fick bara gå lite lugnt idag i skritt och trav och det gick väl bra. Han kändes helt okej och lyssnade bra, red inget ansträngande med honom utan jag lät han mest lunka på. 
 



Min och Olles tid tillsammans del 7

Under sommaren tog vi ner Olle till Gran på bete igen, det var egentligen ganska osmart gjort. Mamma fick bygga en liten sjukhage åt honom i den vanliga hagen. När han hade ätit upp gräset där så flyttade hon på hagen. Varje morgon och kväll tog vi en promenad på en kvart, den utökades sen till 40 min, och i augusti fick jag äntligen sitta på honom igen. Lyckan går inte att förklara! Samma dag flyttade vi honom till hans nya stall i håkmark där han står nu.
Då red jag Noa på morgonen oftast, fortsatte ut och red Princess och Olle som stod i samma stall. Hade jag inte fått rida dom så vet jag inte vad jag hade gjort.
 
Den 29 juli firade vi 2 år tillsammans, dagen till ära  tog vi en skrittur haha... Jag gjorde också en liten utvecklingsfilm.
 
 
Den 4 september åkte vi upp till Ph vet i Timrå på återbesök. Vi hade helt tappat förtroendet för  ATG av många anledningar. Det kan nog vara det bästa beslutet vi har tagit någonsin. Vetrinären kollade igenom hela Olle och hittade en del gamla muskelskador som behandlades med lite olika saker som jag inte förstod vad det var. Själva senan var på bättringsvägen och vi fick två till skrittmånader, men då fick vi skritta hur mycket vi ville sa han. "bara ni tar paus för måltider, ju mer desto bättre"
 
Jag fortsatte skritta, först då började svullnaden i senan gå ner på allvar. Jag jobbade med det vi kunde jobba med. Flytta för skänkeln, halter och tempoväxlingar. Och det gav resultat faktiskt, Olle blev mycket lydigare! Vi hade också ut en equiterapeut som kollade igenom Olle, samt gav honom massage och akupunktur. Jag och mamma gjorde också vårat bästa och gjorde övningar vi fått av vetrinären, även om vi inte var några proffs direkt.
 
Den 31 oktober hade vi återbesök nr 2, också i Timrå. Alla muskelskador var borta, han rörde sig jättejättebra och senan var också top notch. Så mycket bättre kunde det inte ha vart sa han. Grät av glädje hela vägen tillbaka till Umeå! Känslan var helt obeskrivlig!
 
Nya igångsättningsschemat:
 
November- Trava/galoppera sammanlaggt 30 sek/ridpass. I slutet av månaden skulle vi vara uppe i 5 min.
 
December- Fortsätta på samma sätt och trappa upp träningen så att vi var uppe i 15 min ridning i slutet av månaden.
 
Januari- Kunna börja med dressyrträningar och markarbete med bommar och studs!
 
Skriver del 8 i helgen!



God morgon haha!

Vaknade för kanske 30 min sen, älska påsklov! Snart ska jag äta frukost, och sen fara till Olle som ska få skritta en ganska lång tur i byn. Värdet är jättebra så det blir nog skönt.
 
Annars har jag inte så mycket att säga, om ni vill läsa om något speciellt nu när jag är ledig och har tid så är det bara att kommentera!
 



Snart lov

Nu är det bara några timmar kvar innan det blir lov. Det känns otroligt skönt med lov och ännu skönare med tanke på att vi nyss har haft lov. Imorgon kommer jag och Tristan att åka upp till Boden, vi kommer att spendera lovet där precis som på sportlovet. 
 
Skolan idag är nog förhoppningsvis ganska lugn, jag ska till tandläkaren så jag missar första lektionen. Vi slutar vid 14.15 och då ska jag direkt ålka till stallet. Tristan ska nog bara gå lite lugnt idag då vi tränade igår, troligtvist blir det bara skritt och trav och kanske lite lösgörande. 
 



Träningen

Träningen idag gick både väl egentligen både bra och dåligt. I början var han väldigt jobbig och ville helst slippa allt arbete genom att göra annat. Han stressade upp sig och lyssnade inte när jag gjorde halvhalter eller tog i tyglarna. I galoppen var han ännu värre och mina armar värkte ganska rejält men mot slutet blev det iallafall lite bättre innan han började bli trött, då blev han mest springig. 
 
I slutet så gjorde vi skänkelvikningar, öppnor och slutor precis som i början så vi skulle se att han lyssnade ordentligt och det var iallafall lite bättre. Sussie trodde även att han hon tror att han stressar upp sig för att slippa arbeta. Så nu är det bara fortsätta slipa på dressyren. 
 



Mot stallet!

Vi har ändrat tillbaka så att Olle får skrittvecka iallafall tills på söndag då vi kanske far in till hippo. Tror det blir jättebra för honom! Så nu blir det att ta en skrittur barbacka.
 



Onsdag

Sen jag har kom hem från skolan har jag i princip bara pluggat inför provet som är imorgon. Men om en liten stund ska jag åka iväg till stallet då vi ska åka till stöcke och träna.
 
Det är bara markarbetsträning idag och jag hoppas att Tristan sköter sig någorlunda bra iallafall. Han kan lätt blir uppstressad när det är mycket hästar så jag föredrar egentligen att rida dressyr själv men det kan vara nyttigt att träna ändå. 
 



Svar på kommentar

Fick en fråga om jag kunde skriva lite om hur länge jag har haft Tristan, hur vi hittade honom och hur det gick till när vi köpte honom. Så jag tänkte svara på det nu.

Det började i slutet av sommaren 2011 att mina ena ponny Chuck skadade sig och min andra ponny Connie hade ingen ork. Trots att vi tränade honom bra så blev det egentligen bara värre och värre, till slut tog han sig knappt runt en LC bana så då började vi fundera på om vi skulle köpa en ny häst. Men innan det var vi tvugna att "göra oss av" med en häst då jag inte kunde ha 3 stycken. 
 
Vi blev tipsade om Tristan av en förälder från klubben som tidigare hade tränat honom och hon tyckte att vi kunde passa bra ihop. Eftersom vi visste vem Tristan var och han stod i närheten så åkte vi och kollade på honom. Nån vecka senare provred jag han och det gick väl helt okej. Jag fick även låna honom till km där vi kom 3a i en klass.

Vi bestämde oss för att köpa honom när Chuck blev utdömd, vi tog alltså första bästa ponny eftersom vi inte orkade åka hela sverige runt och provrida. Så Tristan blev min oktober 2011 alltså har jag haft honom ungefär 1 ½ år. 

Då & nu






God morgon!

Nu sitter jag och äter isbitar i min ensamhetl Idag är det sista dagen innan lov vilket känns heelt underbart. Vi är lediga hela torsdagen också vilket inte alla skolor skulle va om jag fattade det rätt. Skönt iallafall!
 
Efter skolan ska jag till stallet, Olle vilade igår så idag ska han få gå lite mer. Tänkte ta hoppsadeln och låta honom galoppera av sig lite. Men vi ser väl.
 



Tisdag

Idag har jag verkligen inte gjort någonting speciellt alls. Skolan var väl helt okej ändå, som vanligt kändes det som vi inte gjorde något alls på lektionerna och därav gick dagen ganska fort ändå.
 
Efter skolan åkte jag till stallet och hjälpte till att ta in alla hästar innan jag sedan fixade iordning Tristan. Han fick vila idag då jag slutade sent! Annars har det väl inte hänt så mycket mer idag, nu under kvällen har jag bara pluggat lite till samhällsprovet. Det ha alltså varit en ganska tråkig dag men det är inte alls längre kvar till påsklovet så det känns skönt. 
 



Mina topp 5 favoritbloggar

1. kristinawarg.se
Kristina Wargs blogg är min absoluta favorit! Hon är duktig på det hon gör och är väldigt driven. Älskar desssutom Carla som hon har på försäljning!
 
2. johannagrant.se
 
3. linn.webrider.se
 
4. caroline.webrider.se
 
5. viktorfrisk.nu



Gårdagens reslutat

Lb:1
På framtridningen var Olle ganska stressad, så allt blev ganska ryckigt. Hittade aldrig något riktigt flyt. På banan var han räddför både dressyrstaketet och domarbordet. Jag fick knappt ut honom på spåret och han var jättespänd genom hela programet. Då tappade jag min sits och allt blev bara pannkaka. Fick dock till en ganska bra galoppvolt. 
 
Men jag tycker inte att det var så konstigt. Han har gått gymkhana, fälttävlan och hoppning, och har defenetivt aldrig satt sin hov på en dressyrbana förut. Jag har heller inte tävlat dressyr sen jag slutade på ridskolan när jag var 11 år. Det var första gången för oss båda och nu har vi iallafall försökt. Synd bara att det blev så här, för om han inte hade tittat så mycket så tror jag att det hade kunnat gå mycket bättre!
 
Älskade ponny♥
 



Lång dag..

God morgon! Idag är det tisdag, vilket betyder att det kommer vara en låång dag i skolan. Vi har många lektioner och slutar sent. Men dagen blev iallafall genast lite bättre när provet vi skulle ha idag blev framflyttat till torsdag. 
 
Efter skolan ska jag åka till stallet. Tristan får vila idag då jag slutar sent, ska bara fixa iordning honom och sen kanske jag fortsätter att fixa lite i sadelkammaren om det blir någon tid över! 
 



Måndag

Idag var skolan helt okej, vi hade bara 3 lektioner och inga av dom var speciellt jobbiga. Efter vi hade slutat stannade jag och Ronja kvar en timme på skolan och försökte plugga till samhällsprovet. Det gick väl inte så jättebra då vi inte hade så mycket att plugga på men som tur var fick vi veta att provet är framflyttat till torsdag! 
 
När jag kom hem for jag direkt till stallet då jag skulle rida ut en sväng med Sofi. Vi red lite lugnt runt lillslingan i skritt och trav och det gick helt okej, Tristan blev lite taggad mot slutet bara. 
 
Gammal bild från provridningen.
 



En lektion kvar

Den här dagen har varit sjukt seg, på musiken gör vi låtar och min är riktigt dålig faktiskt. Usch, men det är iallafall min sista termin med musik.
Efter skolan ska jag hem och plugga matte innan jag åker till stallet. Olle har med största säkerhet gjort sönder alla knopparna så dom lär jag få göra om. Beroende på om vi fick gratis uppstallning eller inte så far vi och ser dressyrclinicen innan tävlingen. Jag startar 20.14 så det kommer nog ta ett tag. 
 



Fullt upp

När jag kom till stallet så började jag med att rycka manen lite, Olle hatade mig verkligen då för han är så less på det nu. Han typ studsade upp och ner hela tiden så jag fick erkänna mig besegrad. Då slängde jag på ett fleecetäcke och for ut och skrittade i kanske en timma. Sen fick han duscha och efter det knoppade jag. Knopparna var inget att hänga i granen direkt eftersom jag inte fick rycka klart manen, och Olle kunde inte stå still.
 
En häst i stallet fick kolikkänningar medan jag smörjde, men jag tror att det gick bra. Vetrinären var påväg ut och hon såg lite piggare ut när jag åkte iallafall!
 



Dagen

Idag blev det bara en skrittur för Tristans del, jag tog hackamoret och lät han bara gå på som han ville. Det gick bra och han kändes inte stel efter tävlingen. Annars har jag inte gjort så mycket mer idag. I stallet kändes det bara som jag har hållt på och städa i sadelkammaren hela tiden, men det ser nästan värre ut nu än innan då jag inte riktigt är klar, haha..
 
Här är två bilder från tävlingen igår, båda fotade av Victoria Wirth http://vicwir.blogg.se. Tog dom från fb. därav den dåliga kvaliteten!
 



Söndag

Just nu sitter jag och försöker plugga till samhällsprovet som vi har på tisdag, det är dock inte det lättaste då läraren inte har sagt exat vad som kommer på provet och hon har inte lagt ut några power points som hon sa att hon skulle göra. Utan vi ska läsa typ 40 sidor från en bok.. 
 
Lite senare ska jag iallafall åka ttill stallet. Jag ska nog skritta ut en sväng med Tristan idag så han får röra lite på sig efter gårdagen. Annars blir det väl att packa upp alla saker och fixa iordning dom! 
 



Snabbt inlägg innan datorn dör

Nu många jag sätta mig och göra klart svenskan. Verkligen måste. Senare idag far jag ut till stallet och tar en skrittur på Olle. Efter det ska jag rycka klart manen, duscha honom, knoppa, smörja och allt det där. Saknat allt det jättemycket!
 
Men åter till svenskan då..
 



Svar på kommentar

Anonym
Hej har en fråga!:-)
Jag ska kanske köpa en c ponny och jag är 1,50 cm ska ja ha en b-c-D ponny?
 
Svar: Det beror på hur gammal du är, men jag tror att en c-ponny skulle bli jättebra!
 
Julshowen 2010
 



Vännäs 23/3

Vet inte riktigt vad jag ska säga om dagens rundor, det var väl allt annat än bra iallafall. I första klassen som var en LB hade jag alldeles för dålig galopp så han räckte fram till b hindret i kombinationen. Han hade lika gärna kunnat ställt upp och hoppat av lite stort men nej. 
 
I LAn red jag mer och hade bättre galopp men då tvärnitade han på 2an efter att ha hoppat 1an bra. Blev riktigt sur på han då han egentligen aldrig brukar stanna. Tog om det igen och det var samma sak då. Så nu har vi bestämt att vi inte åker till sundsvall nästa helg och tävlar, tråkigt men sant. 
 
 



Hemma och vänder

Efter isshowen så for jag hem och åt, nu ska jag snart börja dra mig mot Ebba. Vi har fått någon konstig teknikläxa att filma var vi gör på earth hour. Våran lärbli minst sagt oseriös men vi hoppas på det bästa.
 
Ett snabbt inlägg bara!
Olle hälsar haha...
 



Dålig dag

Idag har det verkligen inte gått bra, berättar mer sen när jag kommer hem!




Hoppning

Vi hoppade lite på hippo idag och det gick varken bra eller dåligt. Det sket sig med övningen vi hade tänkt bygga upp, så det fick bli en linje med fyra språng istället. I uppvärmningen rullade jag på två sockerbitshinder som stod framme, både i trav och galopp. Olle har blivit jättebra på att travhoppa och landa i trav.
 
Olle blev väldigt ivrig och studsig i hörnen, så jag fick sitta emot väldigt mycket. Satte ihop sockerbitarna, linjen och en kombination till en bana som jag kom på kanske 2-3 gånger. Jag vet inte, men jag hade ingen bra känsla. Kanske var det bara för att han var lite piggare än vanligt och att det vardärför vi kom fel? Jag gillar iaf inte att han trampar om. Men det såg bättre ut på filmen. Får sluta noja helt enkelt!
 
Efter tävlingen på måndag så ska vi lägga in en skrittvecka för Olle. Det blir jättebra!
 



Mot Vännäs

Tristan är knoppad och klar, nu rullar vi mot Vännäs!




Fotbollskväll

Jag hade tänkt sitta kvar och plugga i biblioteket, men det var bara att glömma det eftersom det var fullt med barn där. Det luktade konstigt och var allt annat än tyst. Vände i dörren typ. Nu har jag just dött soffdöden efter att ha pluggat svenska. Kollar på Sverige-Irland som pappa och David är och kollar på.
 
Imorgon kommer jag inte att hinnna uppdatera på morgonen eftersom vi ska in och hoppa Olle på hippo. Vi har hittat en perfet övning så det blir bana tror jag! Efter det blir de att fara på Bellans isshow (hon går i konståkning), och på kvällen far vi till Ebba och gör vårat sak om Earth hour. Det blir nog kul!
 
Här är två bilder från Sussi-träningen förra veckan, bilderna är fotade av Victoria Wirth http://vicwir.blogg.se. Min glada lilla ponny :)
 
 
 



Tävling imorgon!

Idag skrittade jag bara ut med Tristan en liten sväng så han skulle få röra lite på sig, jag lät han bara skritta på så det var inget ansträngande direkt. Men det gick bra iallafall! Efter att jag hade ridit så smörjde jag alla saker och packade allt så det mesta är nog klart till imorgon. 
 
Så imorgon är det bara att knoppa honom, det var ett bra tag sedan jag knoppade men det ska nog gå bra ändå hoppas jag! 
 



Vill ha!

Allt är från hööks faktiskt!
 
Kavaj efersom jag har växt ur min pikeur för ganska länge sen. Tycker att den härär jättesnygg för ett billigt pris.
 

Träns att ha på tävling eftersom alla Olles träns börjar ge upp. Älskar modellen och 499 kr är inte mycket!
 
Gummiplattor till mina svarta plaststigbyglar, bara för att haha. Helst i rosa eller grön!
Lurviga dressyrskydd!



Snart helg!

Nu är den här hemska veckan snart slut, måste bara uthärda en slöjdlektion och en svenskalektion först. Då ska jag sitta kvar i biblioteket och plugga en stund innan jag går hem. Jag har mycket lättare att koncentrera mig där än hemma så. Då behöver jag inte plugga när jag har kommit hem!
 
Men nu måste jag fortsätta med min väska som blir "riktigt fin" haha..
 



Skön vecka

Den här veckan har gått riktigt fort, kan vara för att vi hade "helg" mitt i veckan, haha. Men iallafall så är det ju fredag idag och jag tror att vi bara har 3 lektioner idag. Varannan vecka har vi en till lektion på fredagar och det är inte alltid vi har den så det är lite svårt att hålla reda på det där!
 
Efter skolan ska jag fara till stallet, där ska jag skritta ut med Tristan en liten sväng så han ska få röra lite på sig. Efter det ska jag börja smörja och packa allt till imorgon, ska också välja ut vad han ska ha för schabrak och om han ska ha luva eller inte och det kan ta sin lilla tid. 
 
Jag köpte en helblå luva från eskadron tidigare i veckan. Men han kunde tyvärr varken ha full eller ponny, han drunknade iprincip i full och i ponny såg han bara konstig ut..




Torsdag 21 mars

Idag har jag inte alls gjort mycket, har väl egentligen bara varit i stallet. Jag åkte dit vid 10 tiden när pappa kom och då kollade jag en liten stund på travet innan jag for ut och red Tristan. 
 
Jag red han först runt lillslingan och sedan två backintervaller. Det gick både bra och dåligt, det är lite svårt att förklara men det mesta gick väl egentligen bra förutom att Tristan var otroligt dryg då han tyckte precis allt var farliga monster. Vet inte om det var för att det hördes ljud från travet eller vad det var men jobbig var han iallafall. När han väl var normal var han iallafall fin och gick ganska bra.Sen i backen lät jag han bara rulla på i galoppen och han tyckte nog det var ganska kul då han hade öronen framåt hela tiden! 
 



Humörponny!

Idag fortsatte jag att jobba med övergångar samt att han skulle vila på steget, den här gången visade Olle lite mer humör än han annars brukar göra. I halterna ville han stå med huvudet rakt upp och se allmänt intesnygg ut, sen ville han slänga upp huvudet i avbrotten från trav. Mr brunskäck kan bli ganska förbannad när han inte förstår vad han ska göra, men efter ett antal upprepningar tror jag faktiskt att poletten började trilla ner! Mot slutet var han jättefin!
 
Nu blir det svenskaplugg för mig resten av kvällen..
 



Fråga mig

Följer strömmen och skaffar ask.fm, är det något speciellt ni underar över så är det bara fråga på. Jag svarar på allt och ni är ändå anonyma!
 
http://ask.fm/lindasoderholm
 



Bra humör

Haha idag har jag varit på jättebra humör hela dagen, även om dubbel lektionen i tyska kändes dubbelt så lång  som den brukar. Har svenska nu, sen so innan jag slutar. Då ska jag till stallet och fortsätta med opperation rycka Olles man och rida. Han ska få gå ett ungefär likadant pass som igår med tempoväxlingar och övergångar.
 
Under tiden kan ni fråga på http://ask.fm/agnescrone, svarar på alla frågor :)
 



Ledig

God morgon! Idag vet jag inte riktigt vad som händer förutom att jag ska åka till stallet om en liten stund. Jag är ledig från skolan idag också då utvecklingssamtalen håller på i två dagar men jag klagar inte! 
 
Det är trav idag så pappa skulle hämta upp mig på vägen dit, då det är lunchtrav rider jag troligtvis efteråt. Funderar på att rida några intervaller i backen idag då det sen är tävling på lördag. Det kan vara bra för Tristan att göra av med lite överskottsenergi så han inte är helt vild sen på lördag. 
 



Onsdag

Idag gick faktiskt Tristan ganska bra när jag red honom för en gång skull. Jag hade egentligen tänk rida dressyr idag men det blåste iprincip strom på parkeringen så jag ändrade mig ganska fort och red runt långslingan istället. Men han blev inte helt utan dressyr, utan jag red istället "dressyr" i skogen.
 
Vanligtvis brukar jag låta han galoppera på som han vill på långslingan men idag försökte jag få honom att gå i samlade gångarter och det gick faktiskt ganska bra. Han fick inga utbrott och lydde på något konstigt sätt även ganska bra i galoppen. Mot slutet blev han lite piggare i galoppen och ville springa fortare men han höll sig i skinnet ganska bra ändå! 
 



Olle 20/3 och film!

Innan jag red så började jag rycka Olles man, det behövdess verkligen. Den är tjockast framme vid öronen, och sen blir den tunnare och tunnare. Hann inte klart så jag får fortsätta imorgon!
 
Annars var han riktigt fin idag, jag jobbade mycket med halter och igångsättningar och jag tycker att han har blivit mycket bättre. Träning ger färdighet! Efter att jag hade travat fram så satte jag mig ner i sadeln och helt sjukt vad fin han var! Gjorde  skänkelvikningar och travökningar och han kom tillbaks jättebra. I galoppen blev han spänd, antingen gick han lite för fort eller lite i undertempo. Det är ganska typiskt Olle när det är renar i närheten. Men jag jobbade honom i en lång låg form från lätt sits. Under avtravningen blev han lite pigg, men gjorde ett jättefint avbrott till skritt som avslutning :)
 
Här kommer filmen från i träningen, jag visste först inte om jag ville lägga upp den eftersom jag red allt annat än bra. Satte honom i kassa lägen på trippeln och linjen med kombinationerna. Men ni får se själva, båda tyckte att det var jättekul iallafall!
 



Slutar om några minuter

Den här dagen har gått ganska snabbt för att vara onsdag, vi hade bad och nyss har jag gjort tal-delen av engelska nationella. Slutar om några minuter, då ska jag hem och lära mig dom modala hjälpverben vi har tills imorgon. Efter maten åker jag till stallet, Olle ska få en snabb tur upp till byn då det inte går att rida i skogen pga renarna..
 
Ikväll ska jag försöka hinna lägga upp filmen från i fredags!
 



God morgon!

Idag är jag som sagt ledig från skolan, men jag ska dit lite senare idag då jag har utvecklingssamtal. Annars vet jag inte vad som händer idag, men jag ska försöka göra lite skolarbeten nu på förmiddagen och sen efter utvecklingssamtalet har jag tänkt åka till stallet. 
 
Tristan ska ridas idag då han vilade igår, jag har dock ingen aning om hur jag ska rida han som vanligt haha. Men troligtvis blir det dressyr eller skogen! 
 
Fina Chuck ♥
 



Min och Olles tid tillsammans del 6

Under vintern hade vi haft ut massör varje tisdag i kanske 1,5 månad. Hon hade inte hittat något speciellt, bara lite småsaker som inte skulle påverka så mycket i hoppningen. Vi hade fått lite övningar som vi skulle göra med Olle före och efter ridning. Men vi märkte ingen skillnad på honom.
 
När vi satte igång Olle efter den lilla skadan han fick så började vi tänka på ett klubbyte. Vi ringde till stöcke pf, som jag ridit hos innan. Vi bestämde oss ganska snabbt och fick komma och träna med dom. Den träningen kan vara den mest kaosade jag träningen någonsin, Olle studsade runt, bockade och stannade på hinder som typ gick till knäna på honom. Dessutom var det hagelstorm. Det fanns som ingen glädje i sprången. Vi fick jättebra hjälp av Sussi och tänkte att det bara var första uteträningen.
 
 
Vi tränade också för Eva Jonsson igen, då hoppade vi inte alls högt utan bara för att känna igenom allt eftersom det hade gått så dåligt veckan innan. Det enda jag minns är att jag fick jaga honom runt hela banan och att han stannade några gånger helt utan anledning.
 
 
I slutet av maj åkte vi till Kågedalen och hoppade årets enda tävling. Det gick verkligen inte bra. Jag hoppade Ld, Lc eftersom det inte hade kännts bra på träningarna. I Ld fick jag ett konstigt stopp på 2an och sen höll han på att stanna på sista också. I Lc fick vi en bättre runda men rev 6an. Kom ganska djupt i svängen och Olle hann inte riktigt få upp fötterna. Jag var inte nöjd, för jag hade inte känslan av att Olle tyckte att hoppning var kul längre.
 
 
På onsdagen efter tävlingen var Olle tjock i senan på höger fram. Vi strök oss från kommande helgs klasser på surf och bokade tid hos vetrinären. Jag visste någonstans i bakhuvudet att det var en senskada, så egentligen borde jag inte ha blivit så chockad som jag blev. Vetrinären som pratade om hur lång tid allt skulle ta, Olle som stod nerdrogad med blodet droppande och surrandet från ultraljudet blev för mycket. Jag började må jätteilla, världen började snurra och jag förlorade hörseln. När jag gick ut ur rummet så svartnade det för ögonen på mig. Riktigt äckligt.
 
Vi fick veta igångsättningsschemat för de närmaste 3 månaderna fram tills första återbesöket.
 
Juni- promenad i 15 min två gånger om dagen
Juli- promenad 40 min en gång om dagen
Augusti- skritta uppsuttet 20 min om dagen'

Medan alla var iväg och tävlade gick jag hemma med min ponny i ett grimskaft. Hade jag inte fått rida Noa så vet jag inte vad jag hade gjort, jag blev riktigt nere och satt bara hemma utan att göra något. En riktigt jobbig sommar som jag hoppas att jag aldrig kommer att få uppleva igen.
 
Ska försöka bli klar med det här, så del 7 kommer nog ganska snart!



Tisdag

Idag har jag verkligen inte alls gjort mycket, jag har bara varit i skolan och sedan var jag hos tandläkaren en snabb sväng. Var säkert där max 10 minuter innan vi sedan åkte till stallet och fixade iordning Tristan. 
 
Imorgon och på torsdag är vi lediga från skolan då det är utvecklingssamtal så det känns nästan som fredag idag haha. Men det ska iallafall bli riktigt skönt att vara ledig två dagar mitt i veckan! 
 



Svar på kommentar

Menea
Vad heter appen? :P
 
Svar: Om du medade appen på bilden så heter den Big day lite :)
 
50 dagar kvar, helt galeeeet!!
 



Dålig dag

Helt otroligt vilken dålig dag jag har haft idag. Dagen började med att jag fick stressa iväg till skolan eftersom jag hade glömt att vi inte hade sovmorgon. På väg in genom dörren till skolan slår jag i knät som fortfarande gör skitont. Sen satt vi och skrev nationella i flera timmar. Det första provet gick ganska bra, men dom två andra var verkligen jättekonstiga och typ ingen i klassen fattade. Men nu lämnar vi det.
 
Jag slutade iallafall vid 11 och sen dess har jag och Ebba sett på en film som vi ska skriva om. Olle vilar idag så jag ska fortsätta skriva på min svenska inlämning. Det skulle vara sjukt bra om den kunde bli klar idag!
 



Redovisningen bortgjord

Nu är engelska redovisningen äntligen bortgjord så nu behöver jag inte koncentrera mig på det längre! Just nu sitter jag och väntar på att svenskan ska börja och efter det är det bara 1 lektion kvar.

Efter skolan ska jag skynda mig hem eftersom jag ska till tandläkaren så Tristan får vila idag. Åker nog bara dit senare och fixar iordning honom!




18 mars

Idag var det en ganska lugn dag i skolan, vi hade bara 3 lektioner så dagen gick ganska fort. Efter skolan gick jag till stallet och det var faktiskt ganska skönt då det var strålande sol ute tyvärr så värmde den inte så mycket men det var iallafall helt klart bättre än snöstorm. 
 
Till dagens ridpass då, jag värmde först upp Tristan i alla gångarter runt lillslingan innan jag sedan red 2 intervaller i backen. I början när jag red runt lillslingan var han lite hård i munnen och ville inte riktigt ta stöd på bettet men det blev bättre efter ett tag. I backen så gick det som vanligt väldigt fort då det nästan är omöjligt att få Tristan att galoppera i en lugn galopp upp, jag lät han bara springa på egentligen! På hem vägen var han faktiskt ganska fin, han tog mycket mer stöd på bettet så jag kunde jobba honom lite mer och det gick helt okej. 
 
Nu ska jag fortsätta försöka lära mig min engelska text lite bättre då vi har redovisning imorgon..
 



Tar en paus

Tar en paus i pluggandet som aldrig verkar ta slut. Slutade iallafall kl 1 idag eftersom tyskan var inställd, jag och minna satt i biblioteket (stavning?) och pluggade innan vi gick hem efter någon timma. Nu vet ni iallafall vad jag kommer göra resten av dagen!
 
Vintern 2012
 



@skolan

Sitter på skolan nu. Den här dagen kommer bara innehålla plugg eftersom vi har nationella i biologi imorgon. Åh jag kommer typ springa därifrån när provet är gjort, snart är det över!

Mamma skulle skritta Olle på långa tyglar idag och imorgon ska han vila!




Måndag

God morgon! Om en liten stund ska jag börja göra mig iordning och sen cykla till skolan. Det blir nog en ganska lugn dag där då vi slutar vid 1 tiden. Det är otroligt skönt att börja veckan lugnt. 
 
Efter skolan ska jag till stallet och rida Tristan, skulle helst vilja rida ett dressyrpass med honom idag men jag antar att ridbanan inte är fixad än. Så antagligen blir det nog några intervaller i backen istället!
 



Olle 17/3

Idag for vi in till hippo och red lite dressyr. I början var Olle jättelugn och fin, vilade på steget och lyssnade riktigt bra! Jag gjorde små volter så att han blev samlad och jättefin. Men jag var spänd och okoncentrerad vilket gjorde att han också blev det. Jag kunde inte heller sitta jättebra i sadeln eftersom jag red utan stövlar. Allt blev bara ryckigt och osammanhängande.
 
Men det jag måste tänka på är att inte bli för fast i handen, då blir Olle bara trippig och istadig. Sen måste jag också räta upp mig och skjuta tillbaka axlarna. Jag ska jobba mer med övergångar i skogen, det måste vi verkligen bli bättre på.
 



17 mars

Idag när jag red Tristan provade jag ett nytt bett, bettet var inte så jättebra men Tristan gick helt okej ändå. Han var dock väldigt dryg i början och kollade på allt innan han hade kommit igång ordentligt, men när han väl kom igång så blev han mer koncentrerad och ganska fin. 
 
Jag travade och skrittade bara runt lillslingan fram och tillbaka idag då han gick lite hårdare igår. Jag gjorde mycket halter och halvhalter så han skulle lyssna ordentligt och vara uppmärksam på mig. I skritten lyssnade han riktigt bra och i traven var det lite sisådär med det, han tog inte riktigt stöd på bettet vilket gjorde det lite svårare att ha en bra kontakt med honom. Men ju längre vi red desto bättre blev han! 
 



Vila i frid bocaj

I fredags när vi kom tillbaka till stallet efter träningen så såg jag att dragkedjan hade gett upp på mina älskade stövlar. Kom på att jag har tävling om en vecka så hoppas att vi kan få dom lagade snart! Jag vill inte ha något annat än bocaj, dom eller inget haha<3
 
 



Bildbomb på Linuz

 Här kommer bilderna på Linuz som är fotade en dag under sportlovet för någon vecka sedan, jag red han på en ridplan som var uppskottad i en sommarhage. Den var lite liten och därav blev han lite försiktig och inte riktigt tog ut steget ordentligt. Men visst är han läcker?
 



Rubrik

Innan lunch var jag och pappa ivägoch köpte badkläder eftersom vi har bad i veckan. Det fanns nästan inget att välja på, men tillslut hittade vi ett par. Nu måste jag plugga och ikväll ska vi fara in med Olle till hippo och rida dressyr. Det blir inte så hårt eftersom han tränade i fredags, men bara så att jag får känna igenom allt!
 



Söndag

Om en liten stund ska jag börja göra mig iordning och sedan åka till stallet. Det är väl bara det vanliga att göra i stallet idag, mocka osv. Men Tristan ska iallafall ridas idag, han får nog bara gå lite lugnt då han gick lite hårdare igår men det blir mycket fokus på att han ska lyssna på mig! 
 
Annars händer inget mer idag skulle jag tro, måste fortsätta att plugga när jag kommer hem då vi har en engelska redovisning på tisdag.
 



16 mars

Idag red jag Tristan runt långslingan och jag vet inte riktigt vad jag ska säga förutom att han verkligen gick mig på nerverna. Orkar inte riktigt gå in på detaljer men han kollade på iprincip ALLT idag. 
 
Började redan när jag kom in i skogen att han inte ville koncentrera sig utan han kollade bara på annat, samma sak när jag försökte jobba honom i traven. Han tog inte alls ut steget utan var bara allmänt trotsig. I galoppen stod jag i lätt sits och bara lät han rulla på, sen helt plötsligt stannade han och var på väg att vända. Blev riktigt sur på han då för det är något han aldrig brukar göra och han har aldrig gjort det innan heller. 
 
Resten av turen gick väl lite sisådär, men mot slutet när han hade lugnat ner sig lite grann så sötte han sig bättre och var ganska fin i traven. Det kändes iallafall lite bättre efteråt när vi avslutade ett dåligt ridpass bra! 
 



Nu är jag less på renar!

Idag tog jag en lång skrittur i 1,5 timma. Jag red upp i byn eftersom det är renar överallt i skogen, men när det är så här fint väder så är hela byn full med skotrar. Hellre skotrar än renar dock. Allt gick bra fram tills jag hade 50 meter kvar till stallet där det står tre renar mitt på vägen. Dom sticker iväg direkt men efter det var Olle alldeles konstig, han trav/studsade i form hela vägen hem. När vi hade kommit tillbaka till stallet var han helt blöt av svett på halsen, min stackars lilla ponny :(
 
En rolig sak var att jag träffade min gamla ridlärare Camilla från ridskolan! Hon bor i övik nu så det var lite oväntat, men kul!
 



Lördag

Om en liten stund ska jag åka till stallet. Det är fint väder ute så troligtvis ska jag passa på att rida Tristan runt långslingan när det ändå är fint väder. Isåfall får han nog galoppera av sig vilket behövs, han är verkligen hemsk att galoppera med när han är på sitt värsta humör så det blir bra om han får springa av sig lite. 
 
Annars händer det inte så mycket mer idag skulle jag tro, ska plugga lite när jag kommer hem från stallet och efter det kanske jag sätter mig och pysslar på en ny bloggdesign då jag är otroligt less på den vi har nu, haha..
 



God morgon!

Nu ska jag städa mitt rum innan jag drar mig mot stallet. Olle ska få en lång skrittur barbacka hade jag tänkt, efter det ska jag stretcha honom ordentligt efter träningen igår. Samt massera ryggen och halsen. Bortskämd_ponny här!
 
Det är sjuk synd att jag inte kan vara med och tävla i vännäs nästa vecka, Sussi tyckte att jag skulle fara på den. Isåfall skulle jag hoppa en Ld, men den börjar på fredag kl 15 och det går bara inte. Så jag får vänta med hoppningen tills i maj helt enkelt. Det är ju dressyr på måndagen efter så.. :)
 
Ikväll ska jag lägga upp filmerna!
 



Träningen

Haha jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Olle skötte sig hur bra som helst! Framridningen blev jättehastig och konstig, men han blev inte så stressad. Sen hoppade vi fram på en oxer, tog två språng och sparade honom på det tredje. Han kändes så fin och Sussi sa det att de finns igen anledning att hoppa bara för att hoppa. 
 
Vi hoppade först första halvan av banan, sen andra halvan. Olle kändes pigg och framåt med ett bra sug i handen utan att bli stark. Banan hade svåra svängar, trippel och en linje med två kombinationer. Olle ville verkligen hoppa och sökte hindrena, ibland blev han nästan för ivrig. 
 
Det är bara saker som jag ska tänka på, att inte ta förhållningarna "uppåt" mot kroppen utan krama i tyglarna istället. Annars red jag några helkassa vägar och la honom dåligt på kombinationslinjen. Men han hoppade ändå utan att tveka så jag är jättenöjd med honom! :)
 
Film kommer!
 



Dressyr

Idag fick Tristan gå ett dressyrpass vilket var välbehövligt för hans del, jag fick dock lov att rida på parkeringen då ridbanan inte var fixad. Det var väl ingen höjdare direkt då Tristan är otroligt okoncentrerad när man rider där men det var väl bättre än ingenting iallafall. 
 
Ridpasset gick väl egentligen både bra och dåligt, i början när jag travade fram honom var han lugn och lyssnade riktigt bra. Men så fort jag tog galopp blev han genast mycket piggare och strumtade i mig. Efter att jag hade galopperat en stund och skulle trava blev han så otroligt jobbig, han bara sprang på med huvudet högt och var väldigt uppstressad. 
 
När han hade lugnat ner sig och kommit ner på jorden blev han genast fin igen. Han travade på riktigt bra och lyssnade helt okej på mig. Avslutade när han kändes lugn och skrittade då hem! 
 



VI FICK BILJETTER!!!!!!

Varning för dampigt inlägg.....
 
VI HAR FÅTT BILJETTER TILL ONE DIRECTION 8 MAJ! NI SOM KÄNNER MIG VET HUR JAG ÄR JUST NU!!!!!!!!! :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
 
Okej nu tar vi det lilla lugna. Igår ringde Teddy och sa att det skulle släppas nya biljetter idag. Vi har varit helt speedade hela dagen och för kanske en timma sen fick vi biljetterna! Jag blev helt galen och sprang runt och skratt/grät typ. Nu har jag lugnat ner mig lite iallafall som tur är :D
 
Så den 8 maj far jag, Teddy, Daisy och Greger (smeknamn haha) ner till stockholm! Känner mig som världens lyckligaste människa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
 
 




Dålig uppdatering

Det är jättedålig uppdatering nu, men jag hade glömt mobilen hemma. Men nu har jag hämtat den igen. Vi håller på med en sak som jag inte vill säga nu, men om det blir av så kommer jag bli så sjukt glad! Det skulle verkligen göra min dag eller resten av mitt liv typ! Åh va jag är rädd/glad just nu.......
 
Ikväll är det iallafall träning med Olle, det kommer bli riktigt stressigt. Mormor kör ut mig till stallet vid 5, mamma kommer så fort hon slutar halv 7 och då lastar vi på en gång. Själva träningen börjar 7. Som sagt så kommer jag inte att hoppa lika mycket som dom andra än, men det är ett stort steg bara att han kan vara med!
 
Förresten så anmälde jag mig till dressyrtävlingen igår.
 



Dagens planer

Just nu sitter jag på skolan och väntar  på att sista lektionen för dagen som är engelska ska börja. Den slutar vid halv 2 tiden och då ska jag direkt hem för att sedan bege mig mot stallet.
 
Jag vet inte riktigt hur jag ska rida Tristan idag, skulle helst velat rida dressyr men jag antar att ridbanan inte är plogad så isåfall måste jag rida på parkeringen istället. Blir väl antagligen det eller en lugn sväng runt lillslingan!
 



Wild and crazy

Idag under dagens ridtur var Tristan lite wild and crazy, jag lät han gå iprincip som han ville då jag red dressyr igår och det var väldigt uppskattat från Tristans sida. Han var otroligt pigg och hade öronen spetsade nästan hela turen, sånt gör en faktiskt lite glad så jag satt mest och skrattade åt honom, haha! 
 
Iallafall så red jag först runt lillslingan och sedan avslutade jag med att rida två galopp intervaller i backen. I backen blev han otroligt taggad när jag lät han galoppera upp så det kom några bocksprång. Jag blev lite förvånad först då han nästan aldrig brukar bocka men han hade öronen framåt så det var bara att strunta i det. 
 
Dom första bocksprången var nog på grund av att han har lite överskottsenergi men i den andra intervallen där han också bockade så vet jag faktiskt inte varför, antigen blev han sur när jag höll i han för att han inte skulle galoppera så fort eller om sadeln tryckte någonstans/låg dåligt. 
 
Tristan idag.
 



3 bra och 3 dåliga saker just nu

+ Det är inte alls lång tid kvar tills utesäsongen drar igång!
+ Olle går jättebra
+ Snart är det sommar haha
 
- Dressyrtävlingen är på en måndag, det hade jag inte fattat. Men men, jag tänker vara med iallafall!
- Vi har jättemycket i skolan och jag vet inte var jag ska börja
- Mina bocaj börjar gå sönder :(
 



Plugg dag

Idag ska Olle vila, det blir nog bra eftersom det är träning imorgon. Det blir våran första träning med stöcke efter senskadan. Dom ska ha banhoppning och hoppa ganska högt, så vi ska vara med på framhoppningen och avsluta när det känns bra. Det ska bli jättekul och jag är sjukt taggad! Äntligen ser jag ett slut på dom här jobbiga 9 månaderna som vi har varit borta!
 
Jag ska bara vara hemma och plugga, vi har riktigt mycket i skolan fram till påsk. Två stressiga veckor alltså...
 
Finaste Olle
 



Härlig morgon

Idag vaknade jag faktiskt en halvtimme än vad jag brukar och kunde inte somna om igen, det känns iallafall som våren äntligen börjar komma lite sakta då det blir allt ljusare på morgonen. Det är strålande väder ute idag, klarblå himmel och sol, det är dock ganska kallt ute men förhopningsvis blir det varmare under dagen!
 
Om en liten stund ska jag börja göra mig iordning inför skolan, slutar vid 14.15 och då ska jag direkt till stallet. Tristan ska ridas idag, det blir troligtvis en sväng runt lillslingan och sedan några vändor i backen. 
 



Olle 13/3

Direkt när jag skrittade in i skogen så kände jag att Olle var jättespänd. Det är jättemycket renar i skogen, flera tusen om man ska gå på vad som sägs. Vi hade mött många renar på vägen till stallet så jag visste att jag skulle möta några i skogen. Iallafall så började jag med en trav, då var han faktiskt riktigt fin. Jag fick vara bestämd med honom, men kunde göra lite skänkelvinkingar fram och tillbaka över vägen.
 
Efter ett tag träffade jag 5-10 renar, dom drog iväg i 180 när dom såg Olle. Men efter det var Olle ganska stressad, jag insåg att jag kunde glömma att jobba med övergångar som jag hade tänkt. Skrittade en bit men när jag skulle vända så frös Olle fast i marken och ville inte gå. Jobbigt läge. Jag hoppade av och gick kanske 50 meter med honom innan jag hoppade upp igen. Då tog jag en kort trav och kände igenom honom. Det kändes riktigt bra förutom att han var spänd. Formen var jättebra men han var jättespänd i resten av kroppen.
 
Åh jag vill bara ha sommar och att alla renar ska försvinna! :(
 
Bild från idag!
 



Onsdag

Idag hade jag tänkt att rida Tristan på ridbanan men jag har ingen aning om vad dom har gjort med den då det såg ut som dom hade börjat ploga den och sen ändrat sig eller något? Iallafall så gick det bara att skritta och trava på ridbanan så jag red bara en liten stund där innan jag istället fortsatte mot parkeringen för att rida där istället. 
 
Det gick väl helt okej att rida ändå, i början var han väldigt hård i munnen men efter en liten stund blev han mjukare. Eftersom jag var tvungen att rida på parkeringen så red jag mest på en volt och bara försökte hålla honom lugn. När jag galopperade i höger varv var han riktigt lugn och lyssnade bra, när jag bytte varv stressade han bara upp sig och då gick det inte alls lika bra. 
 
I slutet efter jag hade galopperat så var han väldigt uppstressad så då jag red bara runt på lite volter, serpentiner osv så han skulle lugna ner sig. Vet inte riktigt varför han stressar upp sig så mycket men i slutändan blir det väldigt jobbigt..
 



Följ mig

På instagram och vine!:)




The typical grubbe elev

Haha, vad skulle grubbe vara utan frendo? Det finns fler också...




Ses imorgon

Mamma åkte ut till stallet istället för mig, men imorgon blir det jag som rider! Har jättestor brist på vad jag ska skriva om så har ni förslag så är det bara att kommentera! Ses imorgon :)
 



Ändrade planer

 
Det blev lite ändrade planer idag, jag for till stallt direkt efter skolan då det blev inställt med tandläkaren. Jag fick en ny tid nästa vecka så jag ska dit då istället.
 
I stallet gjorde jag inte så jätte mycket, jag borstade bara på Tristan och fixade iordning hans mat innan jag själv gick och åt. Hann med att gå in en sväng på Pegasus och kolla där innan jag for hem igen! Annars har det inte hänt så mycket mer idag, skolan var väl helt okej förutom idrotten då vi gick stavgång och jag tror faktiskt mina händer förfrös..
 



Min och Olles tid tillsammans del 5

Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
 
Nu är vi inne på 2012, för det här året hade jag som mål att få stabila rundor i Lb samt debutera La. Någonstans i slutet av sommaren hade jag också velat klämma in en dressyrtävling. Men riktigt så blev det alltså inte.
 
Året började med att idrottslyftet hade fixat en tredagarsträning. Dag 1 var det dressyr för min dåvarande dressyrtränare Lena Unneby, tror inte att det gick så bra. Jag hade skrivit att han inte var stark men gick med huvudet rakt upp. Dag 2 var makrarbete för Emma Emanuelsson, vi hoppade en kontrollbana som låg någonstans runt 1m. Dag 3 var det bana, det gick tydligen jättebra.
 
Fortsattde med dresssyrträningen, Olle bet sig fast i bettet och sprang på. Jag hade ont i armarna och i axlarna under och efter ridpassen. Man ser ju på bilderna hur fort det gick...
 
 
 
I slutet av januari kom kvarkan till hippo, alla skulle ta tempen på sin häst och skriva upp den på en lista som satt på väggen. Ingen fick fara ut eller in, vetrinären fick knappt komma. Allting stod stilla. Båda Olles boxgrannar fick kvarkan, men Olle klarade sig konstigt nog! Han hade nästan undertemp haha..
 
Vi bestämde oss för att prova byta hopp-bett från ett ponny-gummipelham till ett vanligt tvådelat tränsbett. Det var någ det bästa jag gjort på länge, en sån sjuk skillnad det blev på honom! Men jag hade fortfarande inte samma känsla som innan.
 
 
 
Här är en film från en till träning, han hade blivit bättre efter lite hjälp av Frida Rännar. Hon hjälpte mig verkligen med hur jag skulle rida honom när han blev stark. Utan henne kanske det fortfarande skulle ha sett ut som det gjorde under hösten ;) Ta min ridning med en nypa salt...
 
 
Här någonstans tränade vi också för Eva Jonsson, det var mycket träningar eftersom vi inte kunde tävla pga kvarkan. Här är jag ganska säker på att han hade börjat känna av senan igen efter hoppausen. Hade ingen bra känsla, han kröp nära och gjorde omtramp. Sen kraschade vi in i ett hinder och Olle slog i en nerv. Det var lite läskigt men det gick bra ;)
 
 
Det som var tänkt att bli årets första tävling blev inställd pga kvarkan. Det var riktigt synd för Olle kändes ganska bra under den perioden och jag tänkte att vi kanske var på väg ut ur svackan.
 
I början av mars så hoppade vi en träningtävling, Lc och Lb. Finns ingen film från Lc men vi var felfria och fick till en jättebra omhopppning. Jag var inte lika nöjd med Lb, han var trött och jag fick inte igenom mina byten. Men vi var felfria där också!
 
 
Helgen efter träningstävlingen så hoppade vi lite bana själva. Olle var inte alls sig lik och stannade jättemycket på 90 cm. jag flög av och landade på nacken, men allt gick bra.  Jag kände direkt att något var fel och hoppade av. Han sprutades i en kota och ett knä om jag minns rätt. Egentligen var det bara så lite att man knappt behövde spruta, men vi gjorde det iallafall. Vi fick skritta 1-2 veckor innan vi fick börja sätta igång igen.
 
Ska försöka vara lite snabbare med att skriva nästa del, men jag glömde bort det...



Nytt skal

Idag är det en ganska lång dag i skolan, men det är inte så många lektioner. Efter skolan ska jag till stallet och rida Olle, jag tänkte ta dressyrsadeln och jobba med övergångar och tempoväxlingar. Det är de som vi måste förbättra mest just nu!
 
Sen har jag också köpt ett nytt iphoneskal som skyddar bättre. Dock är det mobilbilder så kvalitén är jättedålig...
 



God morgon

Idag kommer det bli en lång dag i skolan då vi har många lektioner och slutar sent, såg ut som om det skulle vara äcklig mat idag okså vilket inte gör saken bättre. Slutar vid 15.40 och då ska jag till tandläkaren så Tristan får vila idag.
 
Det är trav idag så efter jag har varit hos tandläkaren ska jag till stallet och borsta Tristan, innan vi sen går och äter på stallfiket som vi gör varenda gång det är trav!
 



Måndag

Idag efter skolan så for jag till stallet och red Tristan. Då han var lite jobbig att rida förra veckan så tog jag ett lite skarpare bett idag, det hjälpte dock inte så jättemycket då han var ganska hård i munnen precis som förra veckan. Det som iallafall var lite positivt var att han var mycket lugnare idag än förra gången jag red då han mest tuffade på som ett ånglok. 
 
Jag red han först runt lillslingan i alla gångarter och sedan avslutade jag med att rida två intervaller i backen i trav. Det gick bra och han fick inget frispel som han brukar få ibland i backen. Trots att han var ganska stark och hård i munnen så gick det ganska bra, det blev iallafall bättre i slutet!
 



Fynda jackan!

Just nu (eller det har varit ett tag) så går det att fynda min Schockemöhle jacka för endast 600 kr! Den kostar 1300 i vanliga fall så jag tycker att alla ska passa på nu haha. Det måste vara världens skönaste jacka!



Svar på kommentar

Anonym
vem är linuz?:)

Svar: Linuz är en 4-årig arabhingst som jag red när jag var i Boden. Han ägs utav hon som har stallet pappa jobbar åt så jag fick rida han medan jag var där och hälsade på! 
 



Tillbaka i skolan

Ni anar inte hur trött jag var i morse, helt sjukt! Idag har vi en ganska lång dag med många dryga lektioner. Efter skolan är det bara att sätta sig med skoljobb, har jättemycket att göra.

Mamma skulle ut och skritta med Olle idag så att han får röra lite på sig. Han var ganska trött efter igår!




Slut på lovet

God morgon! Idag är det dags för skolan igen, lovet har bara susat förbi men det är inte allt för länge till nästa lov som tur är. Iallafall så blir det nog en ganska lugn dag i skolan idag, vi har endast 3 lektioner och slutar vid 1-tiden! 
 
Efter skolan ska jag till stallet och rida Tristan. jag velar lite mellan att rida dressyr eller att rida honom några intervaller i backen. Får helt enkelt fundera lite på det under dagen.
 
Vill ni ha en liten bildbomb på Linuz?




Dressyr!

Ridpasset fick en ganska dramatisk start då en av dressyrryttarna ramlade av och behövde åka upp till sjukhuset. Hennes häst bockade runt i ridhuset och Olle tyckte inte om det, så han blev lite spänd. I början fortsatte han att vara spänd och ville inte lyssna. Men när jag skärpte till mig så blev det mycket bättre!
 
Red igenom Lb.1 två gånger, eller jag kunde inte programet helt men improviserade lite. Det gick för fort och jag red världens fulaste vägar. Kunde inte ens lägga en rund volt. Men framridningen blev ju som den blev och det var verkligen över mina förväntningar! Det mesta vi måste förbättra ligger på mig och resten kan vi träna på hemma i skogen. Det är mest halter, övergångar och att hålla tempot.
 
Det finns filmer som jag kanske kan lägga upp sen!
 



Söndag

Idag innan jag åkte hem från Boden så red jag som sagt två av travhästarna i stallet. Jag började med att rida en häst som hette Inter, jag hade inte ridit han tidigare i veckan men det gick bra. Började med att värma upp honom runt slingorna innan jag red två intervaller i backen, det gick ganska fort i både runt slingorna och i backen men han var iallafall snäll!

Efter det så red jag T, han fick bara gå lite lugnt runt slingorna då han startade i torsdags. Jag travade nästan hela tiden och det gick bra, i slutet så sökte han sig till och med ner på tygeln lite. 
 
Bild på Inter från idag!
 



På väg hem!

Nu är jag på väg hem till Umeå igen efter en vecka i Boden. Lovet har känts kort då jag har haft fullt upp under dagarna men det ska ändå bli skönt att komma hem!

Innan vi åkte så red jag två av travhästarna, Inter och T men jag skriver mer om det senare!




God morgon!

Tack Teddyyy du har just räddat mitt liv<3:*
 
Idag ska jag försöka få så mycket skoljobb gjort som möjligt eftersom jag inte gjorde det i Åre. De är inför biologi nationella, So som jag ligger efter i och idrott. När jag är klar med det  så blir de O.C! Vid två ska jag kanske ut och kolla på min lillasysters match.
 
På kvällen ska vi dra in Olle till hippo. Jag tänkte ta dressyrsadeln och rida igenom Lb:1 bara för att känna hur det känns. Mot slutet kanske vi bygger upp någon studs också!
 



My number one

Här kommer äntligen filmen, den är typ två veckor gammal nu. Inget är perfekt men jag tycker att han börjar hitta tillbaka och blir mer och mer sig själv. Olle är ett litet busfrö, haha jag bara älskar hans små glädjeskutt. Han tycker verkligen att det är jättekul! Dock tog jag  fel datum, de ska vara 24/2... klantarsel
 
Älskade skrutt, världens bästa ponny
 



Lång kväll i stallet

Största delen utav kvällen har spenderats i stallet så ett av fölstona fölade. Hon hade gått över den beräknande tiden med ca 1 månad så det var ganska kul att hon fölade idag då jag aldrig har varit med på en fölning förut!

Nu blir det iallafall middag, vi hade precis börjat med maten när vi såg i kameran att hon la sig ner haha..




Hemma!

Eller jag kom hem för några timmar sen. Resan gick mycket snabbare hem än dit, fast nu behövde vi inte köra en omväg på 10 mil för att köra  runt en snöstorm. Sjukt skönt att vara hemma kan jag då säga.
 
Nu till en helt annan sak. Måste man ha vitt schabrak på dressyrtävlingar? För Olle passar verkligen inte i vitt eftersom att han är vit. Då ser han gul ut. Klassen jag kanske ska rida är lokal och jag vill verkligen inte ha vitt. Tror jag kör på brunt iallafall, haha gud vilket i-landsproblem...
 
Nu ska jag skärpa mig och lägga upp filmen från typ förrförra helgen haha!
 
 



Lördag

Idag har det varit en ganska lugn dag, dagen började med att vi åkte iväg på hööks och sedan royal för att se om det fanns något kul plus att jag behövde ett par nya stallskor. Såklart hittade jag inte några men kom hem med lite andra saker istället! 
 
När vi kom tillbaka till stallet igen så åkte jag ut och red Linuz. Jag red han runt några utav slingorna och det gick bra, han är så härlig att rida så det kan ju nästan inte gå dåligt. Red i alla gångarter och hans galopp är riktigt härlig, man behlver kanppt hålla i tyglarna och han smygökar ingenting!
 
Efter det så red jag Tristan, jag red han runt samma slingor som jag red Linuz. Tristan var riktigt jobbig idag, han var otroligt stark och pigg så det blev bara trav och skritt för honom idag. Kan säga att armarna värkte ganska mycket efter den ridturen.. Linuz var en dröm att rida om man jämför med Tristan idag. 
 
Tur han är söt!
 



On my way to Umeå

Kanske slänger in nått inlägg under resan, annars ses vi när jag har kommit hem!

Bloggappen strejkar så de går inte att lägga upp bilder...




Ont i hela kroppen...

Direkt när jag vaknade insåg jag att mina knän inte hade blivit bättre under natten. Har haft lite problem med dom till och från under vintern. Jag kunde knappt svänga och när jag försökte stanna så gjorde det så ont att knäna vek sig. Efter lunch stannade jag kvar i stugan och vilade i kanske en timma.
 
Mot slutet av dagen när vi var uppe på fjället så skulle jag testa ett litet hopp, men bakom det var de djupsnö och en kant.. mina skidor stannade och jag fortsatte framåt. Landade på magen, tappade andan och fick ont i revbenen. Det var synd eftersom jag skulle ha åkt med Angelique nu på kvällen...
 
Imorgon åker vi som sagt hem, jag kommer nog inte kunna blogga i bilen så jag gör nått tidsinställt!
 
Bild från clinicen med Patrik Kittel
 



Fredag

Idag började jag med att rida Tristan, jag red han runt en slinga som går runt berget och det gick väl helt okej. Han fick gå lite hårdare idag än igår, så i slutet tog jag en liten galopp men det kokade över lite i huvudet för han då så han blev ganska stressad men han lugnade ner sig ganska snabbt. 
 
Efter det så red jag Linuz, jag red han runt bergsslingan också och det gick bra. Han har så mjuk galopp och är inte alls som Tristan vilket är ganska skönt. Jag red han i alla gångarter och sen avslutade jag med att rida 2 galoppintervaller i backen. 
 
Till sist så red jag Vickan med Elin, hon hade lite brottom så vi red bara en kort sväng men Vickan var pigg och tyckte det var kul. 
 



GG schabrak säljes

Säljer nu mitt dressyr GG schabrak av den enkla anledningen att jag inte använder det. Schabraket är helt oanvänt så säljes i nyskick. 350 kr.
 
Intressserade mejlar [email protected]!
 
Har bestämt mig för att ha kvar det
 



Sista dagen!

Idag är det sista dagen, det känns faktiskt riktigt skönt! Även om vi har haft det bra här så vill jag hem nu. Saknar min lilla ponny också.

Nu ska vi ut i backen igen, jag kommer åka tillbaka lite tidigare eftersom jag kanske ska åka med Angelique ikväll :)




God morgon!

Jag hann aldrig blogga igår så jag skriver lite snabbt om gårdagen nu. Började med att rida Linuz på en liten ridplan, han var lite seg men det gick väl ganska bra ändå. Fast jag klädde på mig lite för mycket kläder så det blev ganska varmt.

Efter att jag hade ridit han så red jag Tristan en sväng i skogen, han var inte alls så stel så jag travade några bitar också. Det kändes dock att han inte hade blivit ridit ordentligt då han var lite svår att ställa, det blev iallafall bättre i slutet.

På kvällen var det trav så jag var där och hjälpte till lite grann. T som jag har ridit i veckan vann sitt lopp så det var kul!




Helt död

Jag borde verkligen hålla mig undan från hoppen, dom är inte bra för mig. När jag har hoppat några gånger får jag ont i knäna, men de brukar jag oftast skita i. Det blev bara en rejäl krasch, eller magplask kanske man ska säga. Lyckades vrida om knäna ännu mer så vi får se hur det går imorgon..
 
Nu ska jag tjocka framför O.C :)
 
Dålig mobilbild från idag!
 



Ett snabbt inlägg

Vi ska alldeles snart ut i backen, det blir några åk här i området och efter lunch far vi bort till ett annat ställe. Får se hur mycket jag kan uppdatera, men om bloggappen funkar så går det nog bra!
 
 



Dagens planer

God morgon! Lite senare idag är det tänkt att jag både ska rida Linuz och Tristan. Jag har ingen aning om hur men Tristan ska nog iallafall bara få gå lite lugnt iallafall!

Ikväll är det trav och stallet har 4 hästar till start så jag ska väl vara där och hjälpa till. Alltså kommer uppdateringen inte bli så bra men jag ska försöka skriva om jag får tid över!




Dressyrtävling?

Den 25 mars är det en klubbdressyr (skojade bara, den var lok/reg...:S) på hippo. Om vi inte hinnner igång till hopptävlingen den helgen så ska jag  k a n s k e  anmäla mig till den. Mamma försöker övertala mig. Det skulle vara kul att se hur det går och lägga det på rutinkontot. Det blir i så fall våran dressyrdebut och jag har knappt ridit ett program på Olle innan. Vi får se helt enkelt!
 
Det som kändes så långt borta för ett år sen känns möjligt nu. Kan inte fatta att jag ens överväger tanken, men det ska bli sjult kul! :D
 
Nej nu ska jag fortsätta se på O.C :)
 



Onsdag

Idag har jag ridit 4 hästar, antar att det kommer kännas i kroppen imorgon då jag red 3 igår också. Iallafall så började jag att rida T bakom pappa när han körde, eftersom han ska starta imorgon så körde vi inte så jättehårt utan bara lugnt runt slingorna.
 
Efter det så red jag Emma i ridhuset med Sandra när hon red en annan häst. Det kändes mycket bättre än när jag red henne i ridhuset förra gången, hon var inte alls lika seg men slog ganska mycket med huvudet. I slutet fick jag rida den andra hästen en liten stund, den hade dressyr sadel och stiglädrena var lite långa men det gick bra ändå.
 
När vi kom tillbaka så for jag ut och red Linuz runt samma slinga som jag red han igår, han var som igår ganska seg men när han väl kommer igång blir han fin. Han är riktigt mjuk i munnen, man behöver knappt hålla i tyglarna, vilket är en skön känsla! Avslutade med att skritta Tristan en sväng, han var inte lika stel som igår så det var bra. :)
 
Två bilder på Emma och Linuz från idag!
 



Uppdatering kommer!

Idag har jag verkligen haft fullt upp efter lunch och jag har inte haft någon tid över till att sitta vid datorn. Skriver om dagen lite senare ikväll, så vänta er uppdatering då!




Soligt!

Igår hände det inte så jättemycket, jag Angelique och hennes kusin gick till en "galleria" där ica fanns. Sen gick vi tillbaka. Det var riktigt dåligt väder då, regnstorm typ...
 
Nu skiner solen faktiskt till och från, vi ska ut i backen efter lunch. Fram tills dess ska vi bara vara hemma och göra ingenting. Skulle behöva plugga men får se om jag gör det nu eller senare!
 



Intensiv dag

Efter att jag hade varit och ridit med Sandra imorse så fick jag rida en av Maddes araber. Linuz som han kallas är en 4-årig hingst men han var riktigt snäll och lugn att rida. Jag började med att rida han på en liten ridplan några minuter så jag lära känna honom lite innan jag sen red ut i skogen. Jag red han runt en slinga runt berget i alla gångarter och det gick bra, han var lite seg i början men sen efter ett tag blev han piggare.
 
Jag avslutade med att rida Tristan en liten sväng. Han var ganska stel och hade blivit lite tjock där han var sprutad så jag skrittade bara lite lugnt runt den kortaste slingan så han skulle få röra lite på sig och mjuka upp sig. 
 
Jättedålig bild på Linuz från idag, ska försöka ta en bättre bild någon annan dag!
 



Trött!

Nu är jag skittrött efter en hel dag i backen. Solen kom fram efter ett tag också så det var jätteskönt! Nu ska jag bara dö ett tag innan vi ska äta.
 
Det visade sig att Angelique Engman och hennes familj är här, vi bor tydligen i samma område också! Vi ska kanske göra något någon gång. Det blir nog bra :)
 



Dags för häst nr 3




Krasch

Idag följde jag med ut i backen på morgonen. Den häär gången var det pistat, men efter ett tag hade snön blivit till drivor igen. Men bättre än innan var det iallafall! Vädret var också mycket bättre!
 
Sen lyckades jag köra in i en gran också. Som ni ser så dödade jag den ganska rejält...
 
 



Ridit Emma

Jag har nyss kommit tillbaka till stallet efter att ha varit iväg och ridit Emma (storhästen jag red igår) i skogen med Sandra. Det gick bra, hon var lite seg i början men sen blev hon piggare. När vi precis hade vänt tillbaka och skulle galoppera så började hon bocka lite grann men hon gjorde det inget mer efter det.

Senare idag vet jag inte riktigt vad som händer, kanske rider Tristan en sväng om inte det börjar snöa och blåsa ännu mer!




Måndag

Imorse följde jag med en tjej till bodens ridklubb och red en storhäst, det var ett halvblodssto som var ca 170 hög och jag tror hon hade gått 130-140 hoppning. Det var ganska stor skillnad mot Tristan då den hade stort steg och var lite seg men det gick väl helt okej. Eftersom jag är så ovan med storhäst så red jag mest bara runt på volter så  och försökte vänja mig lite grann. I slutet fick jag prova rida den andra hästen som var med, det gick bra det med!
 
När jag kom tillbaka till stallet så for jag och Elin ut och red med Tristan och en till häst. Vi red runt några slingor lite lugnt och han var riktigt pigg. Han gick och taktade och småtravade nästan hela tiden och var allmänt dryg men i slutet lugnade han iallafall ner sig lite grann! :)
 
Dålig iphone bild på Emma från idag!
 



Fjärde mars tvåtusentretton

Men kan det sluta snöa eller? Såklart var det inte pistat i backen, dom kanske gjorde det igår men vad gör det när de ändå har snöat typ 4 dm över natten? Jag och mamma stannade kvar i stugan fram tills två medan dom andra åkte och hoppades att det skulle sluta snöa, vilket de då inte gjorde. Sen åkte vi kanske 5-6 åk innan vi åkte hem igen.
 
Har dessutom börjat kolla mer seriöst på tävlingar, blir så otroligt taggad på utesäsongen! Hoppas Olle också är taggad! Förresten så försökte jag lägga upp filmerna från senaste träningen igår. Men Moviemaker på min skoldator stängs bara ner när filmerna är filmade med min iphone. Är det så för någon annan? Så dom kommer helt enkelt när jag har kommit hem...
 
En till bra sak med att tävlingarna drar igång är att jag får nya hoppbilder haha ;)
 
 
 



God morgon!

Nu ska vi snart gå ut i backen igen. Igår hade dom inte hunnit pista backarna efter stormen, så det var som att åka i en puckelpist. Jag gjode världens fulaste krasch i djupsnön. Jag hatar sittliftar och kommer alltid att göra. Men jag har börjat vänja mig nu iallafall:)
 
Saknar min lilla tönt<3 fick förresten en rapport från Anna igår. Olle verkar sköta sig bra!
 



Mot ridhuset




3 mars

Efter att jag hade ridit T idag så for jag och Elin ut och red en liten sväng runt en slinga i skogen. Jag red en häst som kallas Vickan, en travhäst såklart då. Det gick iallafall bra och hon var snäll! Vi skrittade mest och travade bara några korta bitar då hästen som Elin red inte orkar så mycket ännu. 
 
Annars har det väl inte hänt så mycket idag, tog in Tristan efter att vi hade ridit och borstade han och så. Imorgon ska jag rida en liten sväng och jag hoppas då på att jag inte rider vilse, haha..
 
Bild från turen, jag sitter på den bruna hästen!
 



Lite bilder

Alla bilder är fotade med iPhone på kvalitén kanske inte är den bästa!




Svar på kommentar

Anonym
Vad ska du göra i boden? :)
 
Svar: Jag är här och hälsar på min pappa som bor här i boden! 
 



Jag lever!

Kan bara slänga in ett snabbt inlägg nu, vi har åkt slalom fram tills nu. Snart ska vi tillbaka till backen. Internet är jättedåligt så min uppdatering kommer nog inte vara så bra i veckan. Men nått inlägg kommer jag nog kunna slänga in från mobilen!
 
Kommer kunna uppdatera precis som vanligt :)
 



Söndag

Klockan är snart bara 11, men det känns som den är mycket mer då jag redan har hunnit gjort mycket under morgonen. Blev väckt vid 7 tiden och då åt jag frukost innan jag började mocka i stallet. Efter det så red jag T (han som jag red igår) bakom två travhästar. Vi körde några vändor i backen och det var ganska jobbigt då jag inte riktigt är van att rida så hårt men det gick iallafall bra!
 
Om en liten stund ska jag ut i stallet igen och då ska jag rida en till häst. Tristan vilar fortfarande men jag ska nog rida en liten lugn sväng på honom imorgon! :)
 



Hur mycket kan gå snett?

Hur mycket kan gå snett på EN resa? Croné på turné som pappa brukar säga. Berättar mer imorgon:)




Lördag

Idag har jag inte gjort såjättemycket, hjälpte till att mocka stallet imorse och sen i eftermiddags så fick jag rida en av travhästarna. Jag och en till gick till bodens ridklubb och red i ridhuset där då det har varit storm ute iprincip hela dagen. 
 
Det gick iallafall helt okej att rida, hästen var iallafall väldigt snäll! Jag red mest runt och kände på honom lite då det var hur länge som helt som jag red storhäst. T som han kallas var iallafall ganska fin att rida för att vara travhäst. 
 
En värdelös bild på honom från idag!
 



Går inte att blogga...

Det här skulle ha publicerats för typ 2 timmar sen...

Här är det världens snöstorm men vi har bestämt oss för att åka iallafall. Resan kommer ta dubbelt så lång tid och vi kommer komma fram sent ikväll.

Jag slängde på stalltäcket och skrittade en sväng barbacka, tog en luva så att han inte skulle få så mycket snö i öronen. Efter 15 min fick jag erkänna mig besegrad eftersom de helt enkelt inte gick att rida. Vi var ute i ganska precis 30 min.

Jag är nästan helt säker på att jag kommer ha internet i Åre, så jag kommer kunna blogga. Tar med datorn också eftersom jag måste plugga...

Nöjd ponny ;)




Failbilder

Gör som många andra och lägger upp lite failbilder, har inte så jättemånga faktiskt. Önskar att jag hade fler haha...
 



Hej från Boden

Sitter nu i fikarummet i stallet och vilar lite grann. Resan igår gick bra och Tristan verkar ganska nöjd.

Under morgonen har jag bara mockat boxar, har faktiskt ingen aning om vad som händer senare idag. Får väl helt enkel se sen!




Olle 1/3

Innan jag red så klippte jag manen, svansen, hovskägg osv. Det behövdes! Är det någon häst som inte passar i lång man så är det Olle. Det går verkligen inte ;)
 
Iallafall så det jag ett ganska lätt pass. Började med att trava fram lite, då var han lite dryg och ville inte lyssna på mina skänklar. Sen tog jag en galopp, jobbade honom i lätt sits utan att han bockade. Ville inte låta honom gå så fort eftersom det antagligen var is under snön. Men han var jättefin! Efter det travade jag av i en kort trav. Han var riktigt fin då också, det är så roligt när man märker att arbetet man lägger ner faktiskt ger resultat!
 



Mot Boden

Nu har jag packat klart allt till både mig och Tristan tror jag så när travet är slut om någon timme så rullar vi iväg mot Boden. Vi kommer väl vara framme mitt i natten då det tar ungefär 3 timmar att åka dit!
 
Dagen har iallafall gått ganska fort, skolan var helt okej och vi slutade ganska tidigt så det var skönt. Efter skolan så gick jag till stallet, fixade iordning allt där då och sen gick vi och åt på stallfiket innan jag åkte hem. Det blir nog ingen mer bloggning idag, bloggar mer från Boden imorgon istället!
 



Sportlov!

Skiter i stan iallafall, får fara ner på måndag efter sportlovet istället. Nu ska jag fara till stallet. Tänkte försöka jobba Olle i galoppen från lätt sits om underlaget tillåter. I skogen går det inte att rida, för där finns det renar...
 



Sjukt nöjd!

Provet var hur lätt som helst verkligen, det gjorde min dag! Slutar skolan 14.30 och då får vi se om jag far ner på stan direkt och rider senare, eller om jag skiter i stan och far till stallet. Får se!

Snart är det sportlov :)




Äntligen fredag!

Idag är det äntligen fredag, dagen inleds med prov vilket är mindre kul men förhoppningsvis ska det väl gå bra! Slutar skolan vid halv 2 idag och efter det ska jag till stallet. Måste packa klart Tristans saker och sen måste jag hem igen och packa klart mina egna grejer också! 
 



Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin