Min och Olles tid tillsammans del 1

Jag fick Olle den 29/7-2010, då var jag 12,5 år ungefär. Jag hade ridit på ridskola sen jag var liten, det sista året red jag en b-ponny på Stöcke pf. Hon var helt fantastisk, hon hade kroppen emot sig, men vi hoppade banor på La-msv. Hon gjorde allt för ryttaren, det enda jag behövde göra var att styra och hålla en bra galopp. Det jag vill säga är att det var en sjukt stor omställning mot Olle.
 
Vi köpte honom osedd som ni säkert vet, vi fick filmer och bilder. Förrutom med ägarna så pratade vi med förrförra ägarna och hopptränaren. Allt lät bra så vi bestämde oss för att slå till! Han åkte buss upp ända från Ulricehamn, två dagar stillastående.
 
Jag kan inte föreställa mig hur det måste ha sett ut när jag red, jag minns inte så mycket förrutom att han var väldigt pigg och springig ;)
 
Stor man va...

 
Första språnget. Det gick alldeles för fort!
 
 
Jag tränade min första dressyrtträning på tisdagar för Johanna Forsman, oj herre gud. Han bara studsade runt och gjorde bara som han ville. Jag hade ingen kontroll alls. Det var ett litet dressyrstaket på den banan som vi lyckades rida över. Han var kaos, men jag tyckte nog mest att det var roligt...
 
Jag hade aldrig ridit en häst med så mycket energi, det tog ett tag att hitta knapparna.
 
Jag minns att jag hade en hoppträning när det bara var jag, alla andra var på tävling. Vi hoppade en serie med tre räcken och 5 språng mellan. Olle sparkade mellan varje hinder och allt gick för fort.
 
Vi tränade för Emma Emanuelsson för första gången i september, då hade jag haft honom i nästan 1,5 månad. Jag hade lärt mig rida honom lite bättre, men det såg fortfarande inte alls bra ut.
 
Snygga med ljusblått schabrak ;)
 
 
Jag minns att jag var rädd för att börja tycka om honom, jag var helt säker på att om jag fäste mig för mycket vid honom så skulle det hända något. Men det var inte så lätt att inte tycka om honom, världens finaste ponny
 
DEL 2 KOMMER SEN!



Kommentarer
Postat av: amanda

Hej sötisar ! allt bra med er? jag har frågestund på min blogg och skulle bli super glad om ni ville kika in och ställa en fråga eller två ! ha de bra, kram !

2013-01-22 @ 19:55:26
URL: http://nattstad.se/amandaelsaeriksson

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin