Min och Olles tid tillsammans del 5

Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
 
Nu är vi inne på 2012, för det här året hade jag som mål att få stabila rundor i Lb samt debutera La. Någonstans i slutet av sommaren hade jag också velat klämma in en dressyrtävling. Men riktigt så blev det alltså inte.
 
Året började med att idrottslyftet hade fixat en tredagarsträning. Dag 1 var det dressyr för min dåvarande dressyrtränare Lena Unneby, tror inte att det gick så bra. Jag hade skrivit att han inte var stark men gick med huvudet rakt upp. Dag 2 var makrarbete för Emma Emanuelsson, vi hoppade en kontrollbana som låg någonstans runt 1m. Dag 3 var det bana, det gick tydligen jättebra.
 
Fortsattde med dresssyrträningen, Olle bet sig fast i bettet och sprang på. Jag hade ont i armarna och i axlarna under och efter ridpassen. Man ser ju på bilderna hur fort det gick...
 
 
 
I slutet av januari kom kvarkan till hippo, alla skulle ta tempen på sin häst och skriva upp den på en lista som satt på väggen. Ingen fick fara ut eller in, vetrinären fick knappt komma. Allting stod stilla. Båda Olles boxgrannar fick kvarkan, men Olle klarade sig konstigt nog! Han hade nästan undertemp haha..
 
Vi bestämde oss för att prova byta hopp-bett från ett ponny-gummipelham till ett vanligt tvådelat tränsbett. Det var någ det bästa jag gjort på länge, en sån sjuk skillnad det blev på honom! Men jag hade fortfarande inte samma känsla som innan.
 
 
 
Här är en film från en till träning, han hade blivit bättre efter lite hjälp av Frida Rännar. Hon hjälpte mig verkligen med hur jag skulle rida honom när han blev stark. Utan henne kanske det fortfarande skulle ha sett ut som det gjorde under hösten ;) Ta min ridning med en nypa salt...
 
 
Här någonstans tränade vi också för Eva Jonsson, det var mycket träningar eftersom vi inte kunde tävla pga kvarkan. Här är jag ganska säker på att han hade börjat känna av senan igen efter hoppausen. Hade ingen bra känsla, han kröp nära och gjorde omtramp. Sen kraschade vi in i ett hinder och Olle slog i en nerv. Det var lite läskigt men det gick bra ;)
 
 
Det som var tänkt att bli årets första tävling blev inställd pga kvarkan. Det var riktigt synd för Olle kändes ganska bra under den perioden och jag tänkte att vi kanske var på väg ut ur svackan.
 
I början av mars så hoppade vi en träningtävling, Lc och Lb. Finns ingen film från Lc men vi var felfria och fick till en jättebra omhopppning. Jag var inte lika nöjd med Lb, han var trött och jag fick inte igenom mina byten. Men vi var felfria där också!
 
 
Helgen efter träningstävlingen så hoppade vi lite bana själva. Olle var inte alls sig lik och stannade jättemycket på 90 cm. jag flög av och landade på nacken, men allt gick bra.  Jag kände direkt att något var fel och hoppade av. Han sprutades i en kota och ett knä om jag minns rätt. Egentligen var det bara så lite att man knappt behövde spruta, men vi gjorde det iallafall. Vi fick skritta 1-2 veckor innan vi fick börja sätta igång igen.
 
Ska försöka vara lite snabbare med att skriva nästa del, men jag glömde bort det...



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin