Världens finaste häst

Svävar på små rosa moln efter dagens pass med Kryckan, det blev ett styrkepass med pelhamet ute på hoppbanan. En linje med räcke till kombination, en oxer, en serie med ett språng mellan samt en liten trippel använde vi. Jag började med att rida lite bommar, och herresatan vad Kryckan har utvecklats på det! Förut sprang han rakt igenom eller hoppade längdhopp över istället. Nu tänkte han själv, längde ut eller bromsade upp beroende på hur han kom in. Känslan när alla timmar av träning på bommar ger resultat...
 
Sen hoppade jag serien  på en ått-volt. Satte honom rejält på rumpan och kortade avståndet för att komma åt bakbenen. I början ville han skjuta iväg och överhoppa, men rättade sig snabbt då han insåg själv att det inte gick. Jag fortsatte rida i en väldigt samlad galopp och hoppa banan några gånger på 70 cm, han tycker att det är lågt och vill ibland inte riktigt engarera sig. Men han var tvungen idag, och han blev så extremt jävla fin!!! Visst sparkade han lite då han tyckte det var jobbigt, men han lyssnade verkligen och hoppade på styrka! Mot slutet överhoppade han sig inte alls lika mycket heller (bilderna), ibland hoppar han mig nästan ur sadeln med ryggen och bakbenen haha. Film kommer imorgon!
 
Världens finaste, vad vore jag utan dig?
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin