Träningen igår

Orkade inte skriva nått igår, eller jag hann egentligen inte. Hade träning för Sussi på kvällen och testade Micklem-tränset eftersom jag aldrig gjorde det i onsdags. I början hade vi knäppt fast bettet i nosgrimman eller vad man ska säga i små hakar som följer med tränset. Det skulle tydligen vara bra för heta och starka hästar. Men det kändes som att rida på hackamore haha och han stack till och med när vi hade börjat hoppa banan. 
 
Efter att vi hade knäppt loss spännena, så gick det mycket bättre. Hoppade först ett varv lite lägre på banan (kanske 80 cm) och sen höjde vi upp till 1 meter. Som vanligt så hoppar han bättre när hindrena kommer upp en bit, första varvet var han lite busig och lekte bara runt utan att engarera sig speciellt mycket. Jag fick honom lite mer tillbaka andra varvet och han fick ta i mer, men hellre det än som han var innan. Kombinationen var så extremt trång att jag inte finner ord haha, dom två första gångerna jag kom på den så tog vi den på ett halvt språng när det skulle vara ett. Hans framben är så jävla otroliga, jag minns inte senaste gången han rev med frambenen helt seriöst. Fick ta om det några gånger och sista gången lyckades jag äntligen klämma in ett språng. Han rev inget iallafall vilket kändes bra efter helgens rundor:)
 
Men jag måste säga att jag gillade tränset! När man bromsade så kändes det inte som att det tog i bettet, och det låg helt stilla i munnen på hästen. Dock tror jag att jag behöver några träningar för att lära känna det innan jag kan säga säkert vad jag tycker!
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin