Intervallträning

Det blev en ganska sen kväll i stallet idag och jag kom inte hem för än vid halv 8. Förstår inte riktigt vad jag gjorde som tog så lång tid för egentligen red jag bara. Märkligt. Iallafall, det var ett konditionpass som stod på schemat för Peppes del idag och för att sammanfatta passet räcker ett det egentligen med ett ord; spänd häst. 
 
När jag red fram honom i skogen var han spänd och tog inte stöd på bettet, utan krullade bara ihop sig istället för att ta stöd på bettet och komma fram i en lägre form. Dessutom sprang han och kollade på allt runt omkring, precis som vanligt alltså. Förstår inte varför han blir så himla spänd vid uteritter, men förhoppningsvis kanske det blir bättre så småningom. 
 
Red sedan ett par intervaller på innerplan på travbanan och han behövde bara kolla på den innan han blev nervös och ännu mer späd, haha. Min plan var att rida intervallerna i arbetsgalopp men Peppe hade inte riktigt samma åsikt och drog istället iväg i sitt eget tempo och jag flög mest som en liten vante bakom. Han lyssnade inte alls på mig utan spang bara och gapade, även om det blev lite bättre mot slutet. Men konditionsträning blev det iallafall och han verkade ändå tycka att det var rätt kul att galoppera på även om han var otroligt spänd! 
 
Så även om han inte var speciellt sammarbetsvillig gällande tempot gick det inte direkt dåligt. Han är ju lite som han är min häst! 
 
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin