Ville bara säga detta

Jag tänkte bara ta detta inlägget till att förklara vilken otrolig häst jag har. Han har kämpat helt galet hela året. Jag trodde att våra delvis ojämna resultat berodde på mig. Under tiden jag köpte nya bett, provade nya sadlar, och la om min ridning, så hade Kryckan ont. Väldigt ont faktiskt. Ändå hoppade han allt jag styrde på och gjorde allt för mig. Han gick felfritt till och med 110 cm med griffelbensfrakturer i båda fram. Kan ni fatta?

Nu när han är opererad så har han boxvila och får endast komma ut korta stunder. Klagar han? Nej. Han är alltid lika positiv och glad att se mig. Han låter mig lägga om hans sår trots att det gör ont. Han sparkar inte ens i boxväggen när han vill ha mat, utan står tålmodigt och väntar. Han är en häst och förstår ingenting av detta. Hur ska han kunna förstå varför han inte får komma ut till sina kompisar på dagarna? Hur ska han kunna förstå varför jag måste ta i hans ben trots att det gör ont? Och hur ska han förstå varför han inte får ridas och bli av med all hans enorma mängd energi? Han förstår INGENTING av detta och ändå är han alltid så glad och mild, jag förstår inte hur han kan se allt så positivt, men ändå gör han det. Och det som gör ont är att jag inte kan förklara för honom varför hans liv ser ut såhär nu.

Jag har en sådan otrolig jäkla förebild i min ponny. En så stark och envis varelse som vet vad han vill och som har hjärtat på rätt ställe. Tänk om det fanns fler människor som Biscuit Gold, vilken fantastisk plats världen skulle vara då. Att Kryckan vet mer om att kämpa för varandra än många människor, har jag förstått många gånger. Jag kommer alltid att vara evigt tacksam över att jag har fått lära känna denna hästen, för utan honom hade jag aldrig varit den person jag är idag. Allt han gjort för mig och visat mig om livet. Tack för allt älskade häst❤️

Från idag, då vi bytt hans bandage för femtioelfte gången, och precis som alla andra gånger så lät han oss göra det, med lika glad uppsyn som alltid.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin