Röntgen

Nu är Kryckan röntgad, men helt lugn är jag ändå inte. Jag fick ju som vanligt inte vara med på röntgen för jag är ju inte 18 ännu. Men det visade sig att båda överbenen är aktiva och det är ju inte så bra. Den på högern är precis som jag sa ganska ny (endast några veckor gammal) och det beror på att han har sparkat till sig själv och sparkat lös en flisa från griffelbenet (hur fan lyckas han ens). Den på vänstern är betydligt äldre men fortfarande aktiv och det är därför den har vuxit. Detta är något som Kryckan har orsakat helt själv genom att ha sparkat sig själv i hagen. Det känns på något sätt skönt att jag inte har ridit fram detta eller att det har orsakats av felaktig träning. Tråkigt är dock att hela tävlingssäsongen är helt borta, fast ska jag vara helt ärlig så var jag redan helt inställd på det.
 
Så på onsdag ska han opereras och vi ska operera griffelbenen på båda fram. På vänstern är överbenet så stort att vi måste kapa 10 cm av gaffelbandet. Efter det blir det 6 veckors boxvila/jätteliten sjukhage om han har tur. Men en sak är säker och det är att min lilla häst har varit ute i hagen utan benskydd för sista gången. Bubbelplast någon??
 
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin