Hoppträning

Hoppträningen för Kerstin igår gick faktiskt riktigt bra. Peppe var inte alls lika överpigg och jobbig i början som han var på träningen förra veckan utan skötte sig riktigt bra på den fronten. Jag kunde till och med trava fram honom vilket inte gick förra veckan då han bara skulle hålla på att hoppa och studsa. 
 
Den övning som vi red mestadels av träningen var väldigt nyttig för Peppe, särskilt för hans hjärna. Vi började med att trava på serpentinbågar med bommar, det var tre bommar och den mittersta var upphöjd. Sedan gjorde vi samma sak i galopp fast med hinder istället som höjdes lite eftersom. Sedan avslutade vi den övningen med att rida serpentinerna med normala vägar bortåt och på vägen tillbaka skulle vi hoppa hinderna snett, alltså ta så tajt sväng som möjligt. Lite svårt att förklara men hoppas ni förstår någorlunda vad jag menar iallafall. Dom snäva svängarna var egentligen det enda vi hade problem med på träningen idag, men antagligen var det för att han började bli lite trött. 
 
Sedan avslutade vi med att hoppa en linje med kombination och 7 galoppsprång till en oxer åt båda hållen. Vi tog linjen på 6 galoppsprång en gång men sista gången hoppade han riktigt fint! Sedan kunde vi till och med trava av, det händer inte alls för ofta och särskilt inte om det är mycket hästar runt omkring, men han var bara duktig! 
 
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin