Dag 2!

Idag gick det lite bättre än igår. Det var en ganska stor omställning att hoppa på pelham från att ha hoppat på tränsbett under alla månader jag har haft honom. Direkt när vi hoppade fram så började han att sparka. Om Olle hade gjort det så hade jag inte brytt mig, för han gjorde alltid det. Men Kryckan har aldrig sparkat förrän igår. Dock tror jag att det beror på mungipan, även om Micke och många andra trodde att det var för att jag kom åt honom mycket bättre nu.
 
Banan bestod av 8 hinder och 10 språng (alltså två kombinationer). Tog den först något varv på 80-90 cm, och sen på lite drygt 1m. Den första linjen (plank till tvåkombination) backade han jättemycket, så jag fick verkligen använda benen. Men han försökte inte stanna. Fick rida med väldigt mycket ben och ganska lätt hand, och det vart en sån sjuk skillnad på galoppen. Även om det trillade nån bom så är det precis så hät jag måste rida! Jag måste ha tryck i honom! Vi tog upp planket till kanske 1.20 så att han skulle få hoppa igenom kroppen innan jag tog om de sista hindrena igen. Det var en ganska tight linje på båge som vi hade lite problem med, men det löste sig! Han drog iallafall inte iväg en enda gång, som han gjorde igår!
 
Fick även höra att Kryckan är jättefin, och om vi tränar upp honom under vintern så säger Micke kan vara uppe på MSVA i slutet av 2014 haha.. Tvek på den, men drömma kan man! Han sa även att Kryckan kan bli hur bra som helst, men att det är ganska mycket jobb kvar. Mer om det i ett annat inlägg. Men pelham får det bli under resten av säsongen (typ en tävling haha..)
 
Ja kapaciteten finns ju, men jag ska skriva ett inlägg sen om hur vi har ändtat upplägget för honom nu och hur han ska tränas i framtiden!
 
Sen får ni väldigt gärna svara på frågorna i inlägget under så vi vet hur vi ska kunna förbättra bloggen!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin