Nytt upplägg för Kryckan

Helgens träningar har gett oss otroligt mycket att tänka på. Både med utrustningen, och hur Kryckan tränas till vardags. Micke har gett oss jättebra tips, så här kommer en liten lista!
 
* Vi måste klippa ryggen på Kryckan. Även om han är lite frusen av sig, så måste den pälsen bort. Det blir så varmt för honom annars i ridhusen, vilket resulterar i att han blir trött fortare.
 
* Ett Kimblewick bett ska inköpas. Just nu behöver vi något skarpare än ett tränsbett, men mildare än pelham, med lite hävstång, som fortfarande är snällt mot mungiporna. Jag gillar att bettringarna är fasta så att det inte klämmer någonstans. Blir nog att fara ut till hööks i veckan och köpa ett!
 
* Konditionen måste förbättras. På senaste tiden har vi börjat lägga in mer konditionsträning i ridpassen, men det behövs ännu mer. 
 
* Vi måste göra ridpassen hårdare. Just nu tror jag inte att ridpassen inte är tillräckligt hårda. Jag måste börja ställa högre krav på honom nu, samt göra dom mer intensiva.
 
Jag är redan taggad på tävlingssäsongen 2014, men innan den ska vi ha en hel vinter att träna och lära känna varandra ännu mer!
 
Kimblewick!
 
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin