Tränat för Micke

Inser nu hur mycket jag har saknar Mickes träningar, för man kommer aldrig hem utan att ha lärt sig något. Eller jag gör inte det iallafall. Idag började vi med att rida i trav över två serier med bommar, sen hoppade vi en serie på långsidan i galopp, bröt av till trav och kom på bommarna igen (förklarar i bilden nedan för annars går det inte). Jag lyckades klämma in rätt antal galoppsprång i serien varenda gång, han slängde sig inte iväg en enda gång. Micke sa att det syns att vi har jobbat, och det har vi verkligen gjort. Mamma till Micke "ja vi har ju varit in och jobbat lydnadshoppning flera gånger i veckan nu under hösten, och det har verkligen gett resultat" och precis i den sekunden hoppar Kryckan längdhopp över hela sista serien bommar på en gång. Men det har verkligen blivit skillnad, för det tog ett halvår nästan att lära honom trava bommar efter att han kommit till Sverige. Och han hoppade bara längdhopp en gång.
 
Vi avslutade med att hoppa trippelbarren och göra halt efter, på rakt spår. Hoppningen över trippeln var inga problem, med däremot den där halten haha. Han gjorde ju halt, men han stod inte still utan trippade runt och hoppade upp och ner och sneddade, så det hade vi lite problem med. Ska träna på det! Som feedback på träningen fick vi att han som vanligt alltid vill hoppa för högt, för långt och för stort, och skjuter därför sig själv lite i foten när det är lydnadshoppning eftersom han gör för mycket av precis allt. På trippeln som är 90-95 cm hög tar han i som att det vore 1.30 på både höjden och bredden, och då går det inte jättebra med halten efter. Det är lydnaden som man alltid måste fortsätta jobba på helt enkelt! Men jag är faktiskt jättenöjd med honom, synd att det bara är en dag för ponny:( film kommer imorgon typ!
 
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin