Nya TR-ändringarna

Som det flesta av er säkert redan har sett så har det ju kommit till ett par ändringar i tr för 2015 (som jag förövrigt inte läst sedan jag tog grönt kort, hehe..). Förutom åldersgrupperna på ponny har det kommit till några mer eller mindre konstiga och krångliga saker kan jag tycka. 
 
• Arrangören kan kräva att hela anmälan betalas vid anmälningstillfället. Det är då inte möjligt att återta sin anmälan utan att behöva betala om man inte har intyg på att ryttare eller häst är sjuka/skadade.
 
• All efteranmälan ska göras via TDB, även efter det att tävlingen har påbörjats. Gäller dock endast om det rör sig om ett nytt ekipage som inte är anmält sedan tidigare som jag har förstått det. 
 
• Reserver går före klassbyte och efteranmälningar. Denna regel måste jag säga är väldigt konstig, den kommer ju dock inte spela någon större roll här uppe i Norrland då det inte finns lika mycket ekipage. Men det betyder ju om man väljer att byta klass på anmälan så hamnar man sist på reservlistan. 
 
• Man ska bära hjälm vid besiktningen. Den här regeln är väl bra på ett sätt, men ändå något konstig. Borde man inte isåfall ha hjälm vid all hantering, varför bara på besiktingen? haha.. 
 
Samma regler för bakskydd gäller nu ponnysar som för unghästar. Skydden måste ha kardborreknäppning och vara oelastiska. Med andra ord får man inte använda veredus-bakskydden på ponnysar. Skydden får även väga max x antal gram. 
 
Uteslutning vid mer än 16 hindefel. 
 
Sen kan det här vara den krångligaste regel jag någonsin skådat. Förstår inte varför dom ska krångla till allt? 
 
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin