Jättebra träning!

Idag gick jag i skolan från 8.20 till 14.00. Sen åkte jag och Oskar hem till han och var där i 1,5 timme kanske. Sen var det bara hem och äta och sen skynda iväg till träning med Kryckan!
 
Det var jättebra upplägg på den här träningen. Markarbete i alla gångarter där hindrena kom snabbt och man var tvungen att tänka ordentligt för annars var man körd. Man skulle först trava över små sockerbitshinder längs spåret och lägga en volt runt dom, sen skänkelvikning till en travserie och sen skänkelvikning till spåret igen och den börja om. Det tog typ 15 minuter innan Kryckan fattade att han inte behövde ta världens språng, utan det täckte faktiskt om kan klev över som en normal häst haha. Han gjorde det jättebra! Sen samma sak i galopp, höger varv gick bäst som vanligt. Det som gick fel är att jag måste bli snabbare att möta med skänkeln när han blir studsig för att hinns före honom lite.
 
Som avslutning satte vi ihop småhindrena till en bana, där vi även la in två räcken och en oxer som man hoppade på serpentinbåge. Jättesvårt verkligen men det gick faktiskt bra. Han vill ju helt suga tag i hindrena och göra sina jättesprång, och han måste lugnas. Men som Kerstin säger, han är explosiv och energisk och man kan inte jobba bort hans personlighet. Det handlar om att vi ska hitta känslan och rätt tajming mellan hand och skänkel på pelhamet!
 
Nu ska jag gå och äta något, sen sova. Har sovmorgon imorgon så det känns inte dåligt...
 





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin