Sadelprovningen

Igår provade vi alltså ut sadlar. Det hela började som vanligt med att hon gjorde en skiss över hans rygg i sadelläget för att se hur han ser ut inför framtiden osv. Sen provade vi några sadlar (utan att jag satt på) och bestämde oss för att ta med 5 sadlar ut i ridhuset.
 
Fick prova varje sadel två gånger först. Sen kunde vi utesluta en Lippo Fazzino som varken jag eller Kryckan gillade. Vi provade min sadel både med och utan padd, han gick mycket bättre med padd, men jag hamnade otroligt snett i den av någon anledning.
 
Till slut var det två sadlar kvar som det stod mellan. Traven var bäst i den ena, och galoppen var bäst i den andra haha. Fick seriöst prova dom fem gånger till innan vi bestämde oss för en Santa cruz facundo (en sån som jag tränade i för Mike i helgen). Det var den som jag trivdes bäst i, och eftersom Kryckan är hopphäst så är det viktigast att galoppen funkar för honom. Sen att han fortfarande inte är helt liksidig i traven är en sak man kan jobba fram med tiden!
 
Andrea Waller är enligt mig den bästa sadelutprovaren vi har här uppe, hon tar sig verkligen tiden och är extremt noggrann. Vi började vid 20.00 och var inte klara förrän 23.00 ungefär, eftersom hon ville vara säker på att det blev rätt. Otroligt bra verkligen!
 
Ska använda den på klubbisen ikväll vilket känns jättebra!
 
 



Kommentarer
Postat av: L

Snygg!

2014-02-14 @ 21:45:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin