Varning för negativt inlägg

Idag har det rent ut sagt varit en riktig skitdag. Startade dagen med nationella prov i engelska som säkert gick helt åt helvete. Resten av skoldagen rullade dock på utan större bekymmer förutom den vidriga maten det var till lunch idag. Efter skolan tog jag bussen till stallet, gjorde klart allt åt Peppe och sedan red jag en sväng. Tanken var att jag skulle rida lite lätt i skritt och trav runt byn, men planen sprack ganska rejält då Peppe började bråka. Bråkade med honom en liten stund men det gav inget, så det enda jag kunde göra var att hoppa av och leda hem honom - han vann. Den stora frågan är ju dock om han känner av något eller om han bara dummar sig. 
 
Som grädden på mosen har jag även tappat all tillit för honom, jag litar inte alls på honom för tillfället, speciellt inte när jag rider ut. Måste därför börja jobba tillbaka den igen, men det är otroligt svårt att bara börja lita på honom efter allt han gjort. Någon som har tips på hur man kan göra?
 
 



Kommentarer
Postat av: Ulrika B.

Jag brukar titta in på eran blogg ibland. Nu vet jag inte exakt vad bekymret är och det är svårt att ge råd. Det jag har uppfattat är att det strular vid uteritter????

Jag tror det är viktigt att tidigt bryta ett dåligt beteende så fort som möjligt, NH är väldigt bra att hålla på med. Även om bekymmer kommer fram i ridning är det bra för att inte säga viktigt att befästa ledarskapet på marken, det har man igen i ridningen senare. Som sagt, svårt att säga nåt vettigt då det är svårt att veta vad problemet egentligen är.

2014-05-12 @ 22:53:57
URL: http://www.magicblue%20.blogg.se
Postat av: mickis

Min ena har varit lite halv jobbig att rida ut på, nu vet jag inte exakt vad din gör, men min tvär vände ngn gång och var extremt tittig. Jag själv vart osäker och hela tiden spände mig och tänkte hela tiden-dedär kommer han att titta på osv, vilket gjorde honom mer spänd. Lät helt enkelt andra rida ut på honom som inte visste vad han kunde göra, och med dom var han 99gånger av 100 supersnäll! Jag började smått att rida ut småsmå rundor aldrig vända hemåt utan tex skrittrundan på hippo. Tillslut kunde jag rida själv. Det är inte lönt att tjaffsa med dom för vill dom inte så vill dom inte. Gör de bekvämt för er båda. Spelar ingen roll om ni skrittar en sväng på 3 minuter. mvh/mikaela

2014-05-13 @ 15:28:20
URL: http://miickiiee.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin