Gårdagen

Igår red jag Peppe ute på ridbanan i det fina vädret. Det blåste inte lika mycket borta på hippo som det såg ut att göra hemma hos mig så jag valde att rida på hoppbanan som är lite större och mer öppen. Eller ja, den är snarare gigantisk haha. Han behöver vänja sig att gå på lite större öppna ytor utan att bli okoncentrerad eller spänd. Men igår tycker jag faktiskt att han skötte sig ganska bra. 
 
Jag jobbade honom endast i skritt och trav igår. Från början var planen också att galoppera men när vi började trava kände jag att jag behövde jobba igenom honom mer i traven så jag fokuserade mest på det. Det stod tre hinder efter ena långsidan som jag red serpentiner mellan och sedan gjorde jag även lite mindre volter. Han biter dock fast ganska rejält i ena sidan av bettet och blir därför lite svårstyrd i ena varvet, jag försöker dock ignorera det så gott det går och rida på som vanligt utan att bli fast i handen på den sidan. Genom att hålla på och dra i den tygeln blir inget bättre. I början tycker jag Peppe jobbade på riktigt bra och var ganska avslappnad, men sedan efter att jag hade tagit en skrittpaus och började jobba honom i traven igen blev han lite spänd. Men antagligen för att komma undan arbete då jag inte kommer åt honom lika bra med benen när han spänner sig. 
 
Senare under kvällen var jag och Mattias och såg på bio. Vi såg Hitta Doris i 3D och den var faktiskt ganska bra och lite smårolig. Animerade disney filmer är ju bland dom bästa! 
 
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin