Hoppträningen

Dagens träning gick både jättebra och jättedåligt. Vi är fortfarande inne i "lära känna perioden" så jag vet inte till 100% hur jag ska rida honom än, men jag tyccker att det går bättre och bättre för varje gång! Jag har kommit på att han hoppar bättre ju  mindre jag gör, jag behöver bara hålla ett lätt stöd i handen och sluta om med benen så gör han resten! Om jag får höga händer så blir han bara kort och studsig. Eva visade mig hur jag skulle göra så nu har jag världens bästa känsla!
 
Vi började med att hoppa fram på bl.a ett litet hinder på en liten volt. Det var överkurs för C, han är så svag i galoppen + att han kanppast har gjort det innan. Vi satte ihop den med en serie på fyra hinder och några andra hinder på ganska låg höjd (80-90). Då var han stark så in i helvete, fick bryta av efter varje hinder occh styra in i staketet..
 
Vi hoppade banan på Lb-La höjs, kom på den två gånger. C är jättesnäll occh ställer upp när jag failar, jag red nämligen som en jag vet inte vad första halvan av träningen. Det var ganska svåra svängar för oss som har lite problem med styrningen haha. Men den här gången hoppade haan klockrent som den kung han är!
 
Vi avslutade med att höja upp trippeln lite och komma några gånger på den, min trippelskräck fick sig en utmaning. Men Kryckis vet vad han gör så det är bara att styra och hålla i sig ;)
 
Han fick jättemycket fina kommentarer från Eva också, får han bara lite styrka och markarbete så blir det riktigt bra!
 
Nu taggar vi tävling i Vindeln nästa helg, hoppar Lc, Lb, Lc!
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin