Hoppträning!

Idag har Olle faktisk fått göra en mer ordentlig hoppträning, det var jag och ett gäng storhästar som var helt igång haha. Jag började med att trava fram, då gick han faktiskt riktigt fint! Avslappnad och bra. Rullade några gånger på upphöjda travbommar med två steg mellan. Det var storhästavstånd på dom så Olle fick sträcka ut lite, men de gick bra.
 
Sen tog jag galopp och hoppade en linje med två räcken, alltså vilken känsla! Hela osäkerheten från i våras var som bortblåst, nu tvekade han inte alls. Han var otroligt ringrostig i början och hoppade upp sig lite väl mycket, men allt eftersom när han fick göra det några gånger så hittade han tillbaka till flytet igen. Vi höjde upp linjen så att den låg någonstans mellan 60-80 någonting, det högsta vi har hoppat på 8,5 månad!!
 
Vi satte ihop bommarna och linjen med två hinder till, det var en bana där man skulle öva övergångar. Den var lite överkurs för Olle nu eftersom han inte är helt igång, så jag tog några språng och kom på bommarna några gånger innan jag travade av. Då var han trött vilket jag verkligen förstår!
 
Åh jag är såå glad! Äntligen börjar det hända saker, vi är verkligen på väg tillbaka nu! Ska kolla igenom filmerna så de kanske kommer upp imorgon :)
 
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin