Galoppass

Idag har Kryckan fått springa! Det var för dåligt underlag på våran ridbana så vi åkte in till hippos hoppbana istället vid åtta på kvällen. Vi skrattade lite åt alla som har häst där och som trängs i ridhuset på de få timmarna som är lediga, när de var helt nyharvat och perfekt underlag på hoppbanan. Minns det själv när jag stod där, hur extremt beroende man blev av riduset. Iallafall. Jag började med ganska mycket travjobb och han var jättefin. Skänkelvikningar, serpentinbågar och övergångar, och allt satt hur bra som helst.
 
Sen gick vi över till galoppen. Började med att ta nått varv runt banan i båda varven. Sen lät jag honom springa av sig rejält i höger varv som är hans bra varv, i början kickade han ganska mycket men han slutade efter ett tag. Tror aldrig jag galopperat så fort på honom innan, men då är jag ju heller inte den som brukar skena runt var och varannan vecka heller. Det är hur som helst det bästa jag gjort på länge, för han blev så otroligt fin i vänster varv efter det. Försökte inte smygöka farten eller skjuta in bogen, vilket oftast leder till att han börjar sparka. Han bara gick och var bara allmänt fin. Dock blev han inte ens svettig haha, tror jag har underskattat hans kondition. Kul att allt jobb ger resultat!
 
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin