Middag och ett bra ridpass

Just nu sitter jag och äter middag, det är andra gången den här veckan jag kommer hem sent. Igår var det informationsmöte om en stor tävling hippo ska ha i höst och idag blev det ganska sent i stallet i och med att jag red efter att mamma hade slutat jobbet. 
 
Dagens ridpass med Peppe gick faktiskt bra. Jag trodde han skulle vara lite mer på tårna då han har tagit det lungt måndag-tisdag, men han var jättefin och avslappnad! Vi gick som sagt ner till stöcke idag och red på ridbanan där, det blev alltså ett dressyrpass för herr Peppe idag. Började med att trava fram honom ganska länge, red på volter, serpentiner, åttor, gjorde övergångar, tempoväxlingar osv. Allt för att få honom lösgjord. 
 
I galoppen jobbade jag mycket med att han skulle lyssna fram och även tillbaka, alltså så blev det ännu mer tempoväxlingar. Jag lät han sträcka ut på långsidorna och på kortsidorna kortade jag ihop honom. Han lyssnade faktiskt förvånansvärt bra på sitsen idag. Avslutade sedan med att rida serpentinbågar i galopp innan jag travade av. Men istället för att göra galoppombyten saktade jag av till trav/skritt och fattade ny galopp. 
 
När jag travade av var han ritkgit avslappnad och sökte sig neråt, han var så himla fin så jag travade av honom ganska länge. Kan lova er att det var en nöjd Peppe som traskade hem efteråt! 
 
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin