Dom senaste dagarna

I lördags hoppade jag Peppe på utebanan. Jag red på ett bett som jag hoppade och tävlade på förut men som jag inte har använt på ett ganska bra tag. Han var ganska fin när jag red på det i fredags i ridhuset, visserligen så red jag med graman då men han bet inte fast i bettet eller var särskilt stark. Men nu när jag red ute blev han så galet stark och bet dessutom fast i bettet, det tog ungefär en hel långsida att sakta av från galopp efter hinderna. Han var allmänt ofukuserad på mig under hela passet och lyssnade som sagt väldigt dåligt. Det resulterade i att Peppe tog saken i egna händer vid hinderna och hoppade av lite som han kände för. Han fick iallafall hoppa av sig lite grann, nya tag och annat bett på hoppträningen på onsdag helt enkelt! 
 
Igår blev det också ett pass på utebanan, men till skillnad från dagen innan åkte gramanen på. Han blev mycket mer fokuserad och var faktiskt ganska fin. I traven lyssnade han bra och var ganska avspänd, jobbade mycket på volter och serpentinbågar samt gjorde tempoväxlingar och avbrott så han skulle hålla fokus samt bli lite lösgjord. I galoppen däremot var han väldigt stark men han gick helt okej ändå. Det är så himla skönt att han börjar bli bättre att rida ute nu igen! 
 
Idag fick han gå i skritten i cirka 1 timme. Vi byter nämligen box imorgon och flyttar in i medlemsstallet så jag började förbereda lite inför det idag och hann därför inte med att rida honom. Har dock så himla mycket saker så att jag knappt visste i vilken ände jag skulle börja. Men det mesta är under någorlunda kontroll tror jag iallafall. Det har varit helt okej att stå i tävlingsstallet men trots det ska det bli ganska skönt att flytta in i medlemsstallet, dock så fick vi en hage ganska långt bort vilket var lite mindre roligt då Peppe kan vara lite jobbig att leda. Men förhoppningsvis ska det väl gå bra ändå. 
 
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin