Brännbollsyran 2016 & tävling

Den här helgen var det brännbollsyran, som förmodligen ingen missat hoppas jag. Dumma som vi var så var vi där alla tre dagar (torsdag, fredag, lördag), och jag kan handen på hjärtat säga att jag aldrig har varit så död som jag var i skolan i fredags. Ett praktiskt prov i mental träning och ett juridikprov senare fick jag iallafall fara hem, det första jag och Lukas gjorde var att somna och sova 2 timmar innan det var dags för riktiga yran (torsdagen var warm up). Helt ärligt är jag besviken på yran i år. Planeringen allt från i insläppet under fredagen till hur de planerat ytorna var sämst. Det var trångt och lerigt (som vanligt), förra året var ytorna mer öppna så det gick att röra sig. Det var omöjligt att hitta varandra på området för både internet och täckningen gav ju upp på en gång eftersom det var typ 15 000 pers på ett så litet område. Man träffade heller aldrig på varandra för man såg knappt nått för alla människor. Detta gjorde att jag och Lukas drog tidigare alla dagar, istället köpte vi med oss donken och satt i min säng och käkade. Det var helt ärligt det bästa med hela helgen. Dock tog jag det rätt lugnt då jag hade tävling på söndagen och helst inte ville vara ett lik då. Trots lite väl lite sömn gick det väldigt bra, Kryckan har hoppat fantastiskt bra trots att det i princip aldrig går bra på SURF.
 
LC, 0+0 fel, vinst
Jag valde att fara upp i skogen och rida fram, dels för att det var skugga där men också för att det blir en lugnare miljö. Sparade språng på framhoppningen, tog ett språng på räcket och ett på oxern på fullhöjd sen gick jag in på banan. Tycker han sprang lite väl mycket, men det gör han alltid i låga klasser. Grundomgången flöt på bra och sen gick det otroligt fort i omhoppningen, då menar jag tempot. Han var snabbare än b-ponnyn som vann hahah. Jaja, han tycker det är roligt och tiden räckte till en vinst. 
 
LB, 0+0 fel, 2a
Här var allt mycket bättre, för första gången på länge kunde jag rida fram honom på ett bra sätt utan att det är alltför mycket kaos. Klassen innan och den brutala värmen hade tagit ut sin rätt. Han var jättefin och lugn på framhoppningen, inte riktigt lika lugn på banan men nästan ändå. Dock inledde han med att halvt kasta sig pga flaggern vid 1an, då blev jag riktigt arg och lyckades styra tillbaka honom framför hindret iallafall. Resten av banan var han lugn å fin, kanske lite springig stundvis. Jättefina språng och man behövde inte kriga för sitt liv för att lyckas bromsa. Valde att ta det ganska lugnt i omhoppningen så tog ut vägarna, kände att han var trött och ville hellre vara felfri än riskera att få nått onödigt nedslag. Tiden räckte ändå till en andraplats, vilket han helt klart förtjänade.
 
Är jättenöjd med honom för han har hoppat riktigt fint, snabb i fötterna och samarbetsvillig. Äntligen är han igång ordentligt efter operationen i höstas och han är precis som han var innan överbenen plötsligt började växa. Kaxig, vild, positiv, stark och spänstig. Nästa tävling blir i Vindeln om 2 veckor och då går han samma klasser som idag! Filmer kommer kanske lite senare, nu har jag en del skolgrejer som måste göras klart!
 
Två bilder som Sussi fotat:
 
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin