Hästar jag har haft del 2

King f.2003
 
Någon vecka efter att vi hade tagit bort Skuggan så åkte vi till ett försäljningsstall i Dalarna och provred 3 ponnysar. King var verkligen min typ av häst, han var pigg, framåt och det var det jag gillade. Tyvärr så fungerade det inte så bra mellan oss eftersom han började kasta av mig så jag hade han bara 1-2 månader innan vi bestämde oss för att lämna tillbaka han och byta mot en annan ponny - Chuck. 
 
 
 
Chuck f.2003
 
När vi köpte Chuck visade det sig att han hade en lös benbit så det började med att han blev opererad. Vi började tävla 2010 när han var 7 år. Vi tävlade upp till LA med 4 fel men han var väldigt tjafsig i munnen och svår att rida på grund av det. 2011 började jag rida han på hackamore och det var nästan som allt släppte, han blev mycket lättare att rida. Tyvärr blev han halt både i maj och sen i augusti, det blev inte bättre så han blev utdömd. Väldigt tråkigt när han äntligen hade börjat fungera..
 
 
 
Keep Me In Mind (Connie) f.1996
 
Connie fick jag i julklapp 20120, han var ganska nyligen importerad från Irland och hade tävlat msv med bra resultat där. Bland annat hade han blivit "pony of the year" som tävlade 110 cm i norra Irland 2009. Jag började tävla han i februari och det gick jättebra, vi fick rosett från varje tävling men sen i mars/april började han sparka mot skänkeln och stanna. I juni upptäckte vi att han hade skimmelsjuka (cancer) och han blev opererad för han hade några tumörer i skrevet. Efter det började vi träna mer konditionsträning eftersom han blev så trött fort, han blev dock bara segare och flåsade mer, i slutet kom vi knappt runt en LC. Tillslut hittade dom på atg kliniken att han hade förändringar i lugnorna så han blev också utdömd tyvärr. 
 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin