Nu får ni veta

Nu ska jag berätta allt om hur det blir framöver, för nu är det helt bestämt.
 
På min senaste träning för Sussi så berättade mamma för dom att vi skulle sälja Olle och frågade om de kunde hjälpa oss att hitta en ny ponny. När jag kom hem så hade hon skickat en film med lite text till mig på fb. Jag tittade på den och man kan väl säga att det var kärlek vid första ögonkastet. Sussi skrev att hon tror att den skulle passa mig. Jag visade den för mamma som tyckte att den var fin, men inte så mycket mer.
 
Vi la ut Olle på annons under helgen och samma dag så pratade mamma med Sussi om "ponnyn". Hon har kontakter med ett försäljningsstall, som i sin tur har kontakt med stallet i Irland där "ponnyn" står. Vi sa att vi omöjligt kan ha två hästar, det har vi varken tid eller råd med. Men hon som har stallet sa att de eventuellt kunde ta Olle i utbyte mot "ponnyn".
 
Först sa vi blankt nej, då jag inte ville skicka Olle till Stockholm. Men när vi hade pratat med Teres som hon heter så ändrade vi uppfattning. Det är mycket större chans att han får ett bra hem om han säljs där nere, inte bara för att ridsporten är större där, utan också för att många fler håller på. Hon har övertygat oss om att även om det är ett försäljningsstall så bryr dom sig om hästarna och försöker så gott de kan att hitta ett så bra hem åt hästarna som möjligt. Sen finns det aldrig några garantier på att dom kommer rätt, men så är det ju i Umeå också. Teres har till och med tagit kontakt med mig på fb och jag måste säga att jag känner ett stort förtroende för henne redan. Ni förstår säkert att jag inte skulle lämna bort Olle till vem som helst. Hon skrev att många tjejer har varit i mitt läge förut och att det oftast blir bra.
 
Idag gick "ponnyn" igenom besiktningen och om kanske 2-3 veckor ska vi ner och hämta honom och samtidigt lämna Olle. Det kommer bli otroligt tufft verkligen. Usch, jag vill knappt tänka på det. Men samtidigt kommer det nog att bli lättare eftersom jag får med mig "ponnyn" hem, och jag tycker redan väldigt mycket om honom faktiskt.
 
Idag tänker jag inte berätta mer om den än att det är en maxad D-ponny valack, skimmel, född 2005 (8 år). Mer jag kan skriva ett inlägg och berätta mer om honom senare. Det hela har gått otroligt fort, men jag tycker att det löste sig bra. Jag kommer kunna följa Olle i framtiden, både hos Teres och förhoppningsvis hos de framtida köparna.
 
Nu ska jag njuta allt jag kan den sista tiden med min bästa vän. Jag älskar honom såv sjukt mycket, ingen annan häst kommer någonsin att ta hans plats!
 
 



Kommentarer
Postat av: Anonym

Spännande! :)

2013-04-23 @ 06:42:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin