Svar på kommentarer

...
Använd inte backontrack! då blir senskadan värre....
 
Svar: Vetrinären tyckte att  det var bra att vi använde det,  men innan vi satte på dom igår så masserade vi med kylgel... Vi ska kolla upp det mer!
 
Anonym
Hej Agnes! Jag lägger märke till att detta händer när du varit i ridhuset. Var det inte efter en gång i ridhuset han var svullen i senan för några veckor sedan? Om inte jag minns fel skrev du om det. Kan det vara så att han svullnar när han går på ridhusets underlag? Har fler Hippo hästar haft problem med senskador? Tänkte att underlaget är boven. Annars tycker jag du ska prata med senaste behandlande veterinär. Hoppas det inte är så farligt.
 
Svar: Underlaget har varit dåligt i ridhuset se dom bytte underlag, men det är bättre nu. Det är bara vi som har fått senskada vad jag vet. Jo han har varit svullen efter att vi har varit inne på hippo, men jag har svårt att tro att 10 min ridning skulle få senan att svälla upp. Vi har varit inne på att han kanske reagerar på benskydden, men jag rider alltid med  skydd hemma och då är han aldrig svullen..? Vi har haft kontakt med världens bästa vetrinär i Timrå :)
 
Vi har bestämt oss för att fara in en gång till i helgen och rida utan benskydd. Sväller han upp då så far vi in och ultraljudar igen... :(
 
Fortsätt gärna att komma med tips! :)
 



Kommentarer
Postat av: Marta

Fin blogg! Delta gärna i veckans blogg på min blogg. Du kan vinna en länkning för ca. 200 läsare! Det ända du behöver göra är att kommentera med "Jag är med". Kram! :)

2013-01-14 @ 19:01:45
URL: http://www.nattstad.se/stalltjej
Postat av: Anonym

mitt tips till dig är att linda med lindor OCH padd under, inte för löst men inte för hårt.Det är de bästa stödjningen för senan man kan ha samtidigt som blodciruklationen ökar :)Och att rida i varierade former så att formen inte blir så ensidig, hoppas det går bra med din häst :)

2013-01-15 @ 17:49:27
Postat av: Anonym

linda när du rider i ridhuset menar jag, inte varje dag

2013-01-15 @ 17:51:31
Postat av: Anonym

glömde skriva, senan är ömtålig efter senskada, du har ju ridit mycket på samma underlag nu när det är snö, och därför kan senan chockas lite när du kommer till ett helt annat underlag, vänj honom sakta men säkert och rid inte för hårt, tar ca 2 månader för senan att vänja sig, därför är det viktigt att man inte sitter och vråltrimmar när man kommer till andra underlag när man är van att rida på ett :)

2013-01-15 @ 17:53:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin