Svar på kommentar

mitt tips till dig är att linda med lindor OCH padd under, inte för löst men inte för hårt.Det är de bästa stödjningen för senan man kan ha samtidigt som blodciruklationen ökar :)Och att rida i varierade former så att formen inte blir så ensidig, hoppas det går bra med din häst :)

linda när du rider i ridhuset menar jag, inte varje dag
 
 
glömde skriva, senan är ömtålig efter senskada, du har ju ridit mycket på samma underlag nu när det är snö, och därför kan senan chockas lite när du kommer till ett helt annat underlag, vänj honom sakta men säkert och rid inte för hårt, tar ca 2 månader för senan att vänja sig, därför är det viktigt att man inte sitter och vråltrimmarnär man kommer till andra underlag när man är van att rida på ett :)
 
 
Svar: Vi har faktiskt tänkt på att rida med lindor, i så fall gör vi det när vi har kommt igång mer. Nu vill vi bara kolla av honom i ridhuset. Jag brukar försöka att variera formen så  gott jag kan :)
Jag fick börja trava några sekunder åt gången i november, och sen dess har vi ökat på lite i taget. Precis som du säger så har vi ridit på samma underlag, men vi har inte heller ridit hårt i ridhuset. Förra gången var det i 15min, och 10 min senaste gången. Jag gillar inte att han sväller upp av det lilla :/
 
Tack så jättemycket för tipsen, jag tar till mig allt ni säger! :)
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin