Har äntligen hittat en dressrtränare!

Oj så glad jag är nu, vi har nämligen hittat en ny dressyrtränare/halv-medryttare/tillridare. Linnea (vår vanliga medryttare) är utomlands just nu i fem veckor, så detta passar jättebra under tiden hon är borta. Hon heter Anna Hellström och är ridlärare på hippo, hon är ung och väldigt snäll och duktig. Hon har bland annat ridit mycket hos Micke Schultz på hans gård. Min lillasyster rider för henne på ridskolan och hon har även ridit för henne ett fåtal gånger på Kryckan, mamma tyckte att hon var jättebra och att det skulle vara kul att testa. Först visade vi henne rutinerna i stallet, gjorde i ordning Kryckan och for iväg till stöckes ridbana där jag tränade för henne.
 
Träningen gick inte jättebra, det var inte så bra väder, jag red på tränsbettet och Kryckan var ganska spänd. Men jag fick väldigt bra hjälp, hon sa att jag skulle rida exakt som Andrea Waller sa med exakt samma metod, och den vet jag att den funkar eftersom jag har ridit så ända sen vi satte igång han efter ryggskadan (endast använda innerhanden till att leda/ställa och bara rida yttersida i princip). Fick även göra världens bästa övning i trav som blir lite som "terapi" för hästar som Kryckan som alltid är påväg någonstans och ständigt behöver saker att göra för att hålla koncentrationen. Mot slutet blev han så obeskrivligt jävla fin, när han vilar på steget så mycket som han gör då, så tycker jag nästan att han känns seg. Men det är bara det att han äntligen har slutat springa! Kommer självklart fortsätta träna för henne och detta kommer bli jättebra:)
 
Som avslutning fick Anna prova rida honom. Hon förstod precis problemet med honom och vad det är som inte har fungerat hittills. Men hon tyckte även att han är väldigt, väldigt fin och hon tyckte mycket om honom. Hon satte upp ett mål till mig att starta LA dressyr (hahaha) och att hon skulle hjälpa mig att komma dit. Vi pratade även om att hon kan starta lite dressyr med honom bland storhästarna. Men det känns bra att ha ett mål att sträva efter även i dressyren, allt blir väldigt mycket roligare då och Kryckan kommer stärkas otroligt mycket och det kommer jag kunna ha med mig i hoppningen sen!
 
Bland det bästa var iallafall att mungiporna höll trots tränsbettet!
 
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin