Lördag och jobbhelg

Imorse ringde klockan 05.40 och då var det bara att hoppa upp ur sängen och åka iväg till jobbet. Otroligt segt att jobba helg men det är lite mindre smärtsamt när man tänker på att jag faktiskt är ledig nästa vecka. Det är inte fullt lika hemskt då! Jag får helt enkelt låtsas som att det är torsdag idag, haha. 

Igår efter jobbet åkte jag och mamma till stallet och red Peppe. Planen var från början att hoppa några språng men det var några andra som red samtidigt och då blev Peppe väldigt spänd och nästan lite okontaktbar. Han blev dessutom ännu mer hård i sin högersida när han spände sig och det var nästan en stor utmaning att svänga åt höger. Inte optimalt när det är massa andra hästar i ridhuset och jag knappt kan styra. I galoppen var han nästan värst igår faktiskt, han galopperade uppåt istället för att arbeta med ryggen och länga steget. Någon broms verkade inte heller existera. Men när jag travade av honom lugnade han ner sig lite grann och gick någorlunda bra, han hängde lite på bettet och ville gärna trava på lite fortare än vad jag ville men det var helt klart mycket bättre. Nu tycker jag att det är dags för honom att vänja sig att rida med andra hästar runt omkring, han är ju faktiskt 9 år. 

Nu har jag precis kommit hem från jobbet och ska alldeles strax åka till stallet och ta in Peppe. Han får en vilodag idag för att kunna återhämta sig lite grann. Han är ju faktiskt riden ganska mycket nu på slutet och nästa vecka när jag är ledig ska jag passa på och lägga ner ännu lite mer tid på honom!

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag heter Agnes Croné, jag är 18 år och bor i Umeå. Jag har en D-ponny som heter Biscuit Gold, men kallas Kryckan. Han blev min i maj 2013. Vi är kvalade MSVB och målet är att debutera under året!

Jag heter Linda Söderholm, jag är 19 år och bor i Umeå. Jag har en storhäst som heter Peppino, men kallas för Peppe. Vi importerade honom från Tyskland november 2013, där har han tävlat upp till 130cm som 6-åring.

Follow on Bloglovin